1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Glutenvrij kerstdiner: slimme tips en lekkere recepten
Glutenvrij kerstdiner: slimme tips en lekkere recepten

Glutenvrij kerstdiner

Glutenvrije tips en recepten voor kerst

Glutenvrij koken voor het kerstdiner kan een uitdaging zijn. Zeker als je zelf geen glutenallergie of intolerantie hebt. Gelukkig is er genoeg inspiratie te vinden en zijn er handige tips die je altijd kunt toepassen. In dit artikel lees je verschillende tips om glutenvrij te eten en koken. Ook staan hier heerlijke, glutenvrije recepten voor kerst. 

glutenvrij kerstdiner

Glutenvrij kerstdiner: 3 tips

Gluten zijn eiwitstructuren die van nature in sommige granen voorkomen. Tarwe is een goed voorbeeld daarvan, maar ook spelt, rogge en gerst bevatten gluten. Producten die worden gemaakt van deze granen bevatten dus gluten, maar ook producten die worden bereid in de omgeving van deze producten kunnen sporen van gluten bevatten. Het is van belang dat je daarop let als je glutenvrij kookt. Glutenvrij koken hoeft niet moeilijk te zijn, zeker niet met de onderstaande tips. Volg deze regels en glutenvrij koken wordt een stuk makkelijker, ook tijdens kerst. 

 1. Vermijd brood, pasta en couscous

 2. Koop verse producten en vermijd kant-en-klaar

 3. Denk aan mogelijke vervangers zoals rijst, (zoete) aardappels en courgette-pasta

Glutenvrije voorgerechten voor kerst 

Voorgerechten zonder gluten zijn niet moeilijk te vinden. Let er wel op dat er naast brood of pasta geen bloem in de ingrediëntenlijst staat, want ook dat bevat gluten. De onderstaande recepten zijn heerlijke, glutenvrije voorgerechten die niet misstaan tijdens kerst. Liever een vegetarisch, glutenvrij voorgerecht? Maak dan bijvoorbeeld onderstaande slasoep en vervang de garnalen door een lepel crème fraîche of geraspte pittige oude kaas. 

Glutenvrije hoofdgerechten voor kerst 

De volgende stap is natuurlijk het hoofdgerecht, die je ook glutenvrij wilt serveren. Als je uitgaat van groenten met vis, vlees, kaas of vleesvervangers, heb je in feite al een glutenvrij hoofdgerecht. Denk bijvoorbeeld aan de groene asperges uit de oven met garnalen, Italiaanse kip met parmaham of risotto met aubergine. Liever vegetarisch? Bij de meeste gerechten kun je het vlees of de vis weglaten, of eventueel vervangen door iets wat jij lekker vindt. 

Glutenvrije chocoladetaart

Glutenvrije desserts voor kerst

Tot slot de glutenvrije desserts, waar de échte uitdaging ligt. Gelukkig is ook hier meer dan genoeg keuze met lekkers voor iedereen. De glutenvrije chocoladetaart is het summum wat betreft kerstdesserts, zeker met een lepel gezoete crème fraîche of een bolletje ijs ernaast. Liever een glutenvrij toetje met fruit? Maak dan de mango sticky rice of ga voor de meloenpizza! De lactosevrije chocoladetaart met pindakaas is ook glutenvrij, maar let wel op dat de havermout geen sporen van gluten bevat.

Meer zoals dit:

Kersttafel versieren

4 x de kersttafel origineel dekken en versieren

Het kerstdiner eet je het liefst aan een prachtig versierde kersttafel, maar hoe doe je dat zonder dat je teveel geld uitgeeft? 4 originele tips om jouw kersttafel te dekken.

Verder lezen
vegetarische hoofdgerechten kerst

12 x vegetarische hoofdgerechten voor kerst

Van pasta tot quiche: in dit artikel vind je de lekkerste vegetarische hoofdgerechten voor kerst, inclusief recepten.

Verder lezen
courgettini

Stap voor stap courgette spaghetti maken (met video!)

Courgette is een veelzijdige groente, van grillen tot bakken en van soep tot courgettini. Hoe maak je deze courgette spaghetti? Wij leggen je stap voor stap uit hoe je courgette spaghetti maakt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch