Mango sticky rice

Mango sticky rice

Gemakkelijk

30Min

2 Personen
100 g pandanrijst
200 ml kokosmelk
2 el rietsuiker
2 tl zout
1 mango
2 el suikerpinda’s
Mail recept

Mango sticky Rice

Mango sticky rice: wie weleens in Thailand is geweest kent het gerecht ongetwijfeld. Je eet het op elke hoek van de straat, bij restaurants en in kleine streetfoodkraampjes. Het gerecht wordt de hele dag door gegeten en kan als ontbijt, tussendoortje of dessert. En als je eenmaal een goede mango sticky rice hebt geproefd, wil je nooit meer anders. 

Hoewel de rijst en mango die we in Nederland vinden anders is dan die in Thailand, kun je ook hier gewoon mango sticky rice maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het resultaat is verslavend lekker. Heb je het nog nooit geproefd? Maak dan een extra grote portie, want de kans is groot dat je de pan meteen uitlepelt. 

Tip

Zorg dat de mango perfect rijp is. Dat maakt namelijk het verschil tussen een goede en slechte mango sticky rice. Kun je die niet vinden? Ga dan voor mango uit de diepvries. Die wordt rijp ingevroren en is dus altijd goed.

Stap 1

Kook de pandanrijst zoals aangegeven op de verpakking. 

Stap 2

Verwarm de kokosmelk samen met de rietsuiker en het zout in een steelpannetje op laag vuur. Roer goed met een garde. Voeg na een minuut de gekookte rijst toe en laat 10 minuten verwarmen op heel laag vuur. Roer af en toe met een houten lepel.

Stap 3

Schil intussen de mango en snijd in mooie plakjes. Hak de suikerpinda’s grof.

Stap 4

Heeft de rijst de kokosmelk volledig opgenomen? Schep dan in kommen en schik er de plakjes mango naast. Strooi er de suikerpinda’s over en serveer onmiddellijk. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

mango snijden

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,19 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch