1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Desserts
  4. Lactosevrije taart met chocolade, kokos en pindakaas

Lactosevrije taart met chocolade, kokos en pindakaas

Lactosevrije taart met chocolade, kokos en pindakaas

Gemiddeld

120Min

8 Personen
5 el plantaardige olie
300 g pure chocolade, in stukjes
150 g havervlokken
100 g gezouten pinda’s, grof gehakt
200 ml kokosmelk
200 g kokosbrood, in stukjes
4 el smeuïge pindakaas
Mail recept

Lactosevrije chocolade-kokos-pindakaastaart

Lactosevrije taart maken? Dit recept voor een chocoladetaart met kokos en pindakaas is lactosevrij, maar zit wel vol smaak. Door de combinatie van pure chocolade en kokosmelk heb je geen dierlijke zuivel nodig. Dit zorgt ervoor dat de taart geen lactose bevat en dus ideaal is voor mensen met een lactose-intolerantie of -allergie. Zonder in te leveren op smaak! Sterker nog, de kokosmelk geeft de taart een romig en tropisch gevoel. Perfect voor zowel de zomer als de winter. 

Een ander pluspunt is dat je deze taart niet hoeft te bakken. Hij stijft namelijk op in de koelkast. Wil je de taart van tevoren maken? Dat kan tot maar liefst drie dagen van tevoren. Doordat de taart geen dierlijke producten bevat is hij namelijk relatief lang houdbaar. Daarbij is er geen inzakgevaar. Verpak de lactosevrije taart goed in vershoudfolie of aluminiumfolie en bewaar in de koelkast. Zo neemt hij geen andere smaakjes of geurtjes van andere producten aan.  

Stap 1

Neem er een taartvorm (met doorsnede van ongeveer 22 cm) bij en plaats deze in de diepvriezer tot hij ijskoud is. Haal uit de diepvriezer en vet de hele oppervlakte in met 1 eetlepel plantaardige olie. 

Stap 2

Smelt 100 gram van de chocolade au bain-marie. Schenk de gesmolten chocolade in de taartvorm en gebruik een spatel op de chocolade egaal over de bodem te verdelen. Plaats de taartvorm opnieuw in de vriezer.

Stap 3

Mix 50 gram havervlokken met 50 gram pinda’s fijn in een keukenmachine. Een fijn poeder is wat je wil. Roer er de resterende havervlokken en 2 eetlepels plantaardige olie door. Zet apart. 

Stap 4

Verwarm een steelpannetje op laag vuur en doe daarin de resterende 2 eetlepels plantaardige olie, net als de kokosmelk en de stukjes kokosbrood. Verwarm dit mengsel onder continu roeren met een garde. Haal van het vuur zodra alle stukjes kokosbrood zijn opgelost en je een mooie, gladde kokossaus ziet. Schenk deze saus bij de haver-pindamix en roer tot een homogene massa. 

Stap 5

Haal de taartvorm uit de vriezer en spatel de mix op de gelijkmatig op de bodem. Gebruik de achterkant van een eetlepel om alles gelijkmatig te verdelen. Plaats opnieuw in de diepvriezer.

Stap 6

Smelt intussen de resterende chocolade samen met de pindakaas au bain-marie. Hak de resterende pinda’s grof. Haal de taart uit de vriezer en verdeel er de helft van de pinda’s en de gesmolten chocolade over. 

Stap 7

Verdeel tot slot de laatste pinda’s op de gesmolten chocolade. Plaats opnieuw in de vriezer. Na een uur (langer mag altijd) kun je de lactosevrije taart aansnijden. 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,79 per persoon.

Eet smakelijk!

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch