1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Goede start: 20 gezonde lunchrecepten
Goede start: 20 gezonde lunchrecepten

goede start lunchrecepten

Goede start: 20 gezonde lunchrecepten 

Begin dit jaar met een goede start en vul je koelkast met gezonde ingrediënten. Je maakt met deze ingrediënten de lekkerste smaakcombinaties voor één van deze 20 heerlijke, gezonde lunchgerechten. Voor thuis, op kantoor of onderweg, en dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Alle recepten in dit artikel bevatten ingrediënten uit de Schijf van Vijf, tenzij er een * bij staat. In dat geval gaat het om een weekkeuze, ofwel een ingrediënt wat je idealiter niet elke dag eet zoals honing of geitenkaas.

Disclaimer: de ingrediënten in dit artikel voldoen aan de Schijf van Vijf. 

Gezonde lunchrecepten

In de zoektocht naar gezonde lunchrecepten kom je vaak veel tegenstrijdige informatie tegen. De lunchgerechten uit dit artikel bevatten producten uit de Schijf van Vijf, tenzij anders vermeld. Probeer witte koolhydraten, zoals pasta, wit brood, wraps en witte rijst, altijd te vervangen door een volkoren variant. Dan vallen ze binnen de Schijf van Vijf en zijn ze gezond. Bevat een recept honing, geitenkaas of een lepeltje mayonaise? Kijk dan of je het kunt weglaten of vervangen of kies ervoor er een weekkeuze van te maken. Voor het gemak zijn de gezonde lunchrecepten onderverdeeld in vier categorieën: broodjes & wraps, zalige salades, warme soepen en voedzame bowls.  

 1. Broodjes & wraps

 2. Zalige salades

 3. Warme soepen

 4. Voedzame bowls 

gezonde lunchrecepten

1. Broodjes & wraps 

Een broodje of wrap belegt én eet heel makkelijk en snel. Ideaal voor onderweg of als je niet al te veel tijd hebt. Maak bijvoorbeeld een zalig broodje zalm met avocadospread of ga voor vegan met het broodje met pikante hummus, aubergine en spinazie. Zin om te mealpreppen? Maak dan een extra grote portie makreelsalade voor de rest van de week. Ook de wraps met kip, appel en avocado doet het altijd goed. En heb je net iets meer tijd? Ga dan voor de toast met kip, avocado en ei, of de falafelwrap. 

2. Zalige salades

Zeg je gezonde lunchrecepten, dan denk je al snel aan een salade. Dat betekent niet dat je genoegen hoeft te nemen met een simpel blaadje sla. Onderstaande saladerecepten zijn namelijk stuk voor stuk goed gevuld, bevatten voldoende proteïnen en smaken hartstikke lekker. Lang onderweg en geen tijd om de salade in de koelkast te bewaren? Ga dan voor de salade met zongedroogde tomaat of zoete aardappel. De Franse salade niçoise doet het goed bij visliefhebbers, zowel op een lange werkdag als tijdens een feestelijke lunch. Ben je gek op seizoengroenten? Maak dan de lauwwarme salade van spinazie en groene asperges. 

3. Warme soepen 

De herfst en winter zijn echte soepseizoenen. Zodra het kwik daalt krijgt iedereen behoefte aan warmte en warme gerechten, en dat is precies wat een dampende kom te bieden heeft. Ga voor de paprikasoep, die ook ideaal is om te combineren met een salade of een volkorenbroodje. Gek op de pittige smaak van kaas? Dan zijn de bietensoep en knolselderijsoep jouw grote vriend. Tot slot is ook de wortelsoep groot favoriet bij velen, eventueel met plantaardige melk en yoghurt in plaats van kokosmelk en feta.  

4. Voedzame bowls  

Gezonde lunchrecepten zonder brood staan er genoeg in dit artikel, maar onderstaande bowls zijn op dit moment het meest populair. Maak de keuze uit een zoete of hartige bowl, en een lauwwarme of koude, en het ideale recept rolt er vanzelf uit. Smoothiebowls zijn ideaal om bevroren mee te nemen, inclusief de toppings. Net als de Aziatische saladebowl en buddha bowl. De havermoutbowl is zowel warm als koud hartstikke lekker, maar smaakt lauwwarm toch wel op z’n best. 

Meer zoals dit:

gezonde borrelplank

Zo maak je een gezonde borrelplank

Een gezonde borrelplank maak je in een handomdraai, zonder dat het saai wordt. Maak deze plank met gezonde borrelhapjes en geniet! 

Verder lezen
gezonde ontbijtjes

5x gezonde ontbijtjes voor een goede start van het nieuwe jaar

Om met goede voornemens het jaar te starten, helpt ALDI je met gezonde ontbijttips voor een goede start van het nieuwe jaar.

Verder lezen
gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes voor kinderen

Gezonde tussendoortjes die ook nog eens lekker zijn: dat kan makkelijk! In dit artikel vind je 4 zalige gezonde tussendoortjes voor kinderen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch