1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Zomerrecepten
  4. Franse salade niçoise met tonijn

Franse salade niçoise met tonijn

Salade niçoise met tonijn uit blik

Gemiddeld

5Min

40Min

4 Personen
300 g tonijn uit blik
400 g culinaire aardappels
4 eieren
250 g haricots verts
2 tl Franse mosterd
1 el honing
1,5 el azijn
3 el extra vierge olijfolie
1 sjalot
150 g cherrytomaten
16 zwarte olijven zonder pit
65 g gemengde jonge slablaadjes
60 g Parmezaanse kaas
Naar smaak zout en peper
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn
Mail recept

Franse salade niçoise met tonijn

Ga je naar Zuid-Frankrijk op vakantie, dan is de kans dat je een salade niçoise voorbij ziet komen of zelfs eet groot. De salade is vernoemd naar de stad Nice en past daar precies op het menu. Slanke haricots verts, smaakvolle gekookte aardappeltjes, een frisse dressing, zwarte olijven en de ster van het gerecht: tonijn. Je kunt een salade niçoise op tal van verschillende manieren maken en eindeloos variëren met ingrediënten, maar tonijn gaat er altijd in.

In dit recept voor salade niçoise gebruik je tonijn uit blik. Hartstikke lekker, makkelijk in gebruik en fijn voor de portemonnee. Je kunt hiervoor tonijn in blik op water gebruiken, maar in olijfolie is het ook hartstikke lekker. In dat geval zul je misschien iets minder dressing willen gebruiken. Wil je de salade meenemen naar bijvoorbeeld het strand of het park? Meng de ingrediënten dan nog niet met elkaar en verpak de dressing apart. Zo voorkom je dat de slablaadjes slap worden en blijft alles lekker vers. 

Stap 1

Doe de tonijn in een vergiet en laat uitlekken. Breng op smaak met een snufje zout en peper.

Stap 2

Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Voeg de eieren toe en kook 5,5 tot 6 minuten mee. Haal uit de pan met water en laat schrikken onder de koude kraan. Kook de aardappels nog 5-10 minuten, totdat de aardappel gaar is. Giet af en laat droogstomen.

Stap 3

Snijd de uiteindes van de haricots verts. Breng een tweede pan met water aan de kook. Voeg de haricots verts toe en kook 3 minuten. Giet af en spoel koud na.

Stap 4

Doe de mosterd met de honing en azijn in een schaaltje. Breng op smaak met peper en zout en meng met een garde. Voeg de olijfolie in een dunne straal al kloppend toe. Klop tot een egale dressing. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout of peper. Snipper de sjalot en meng door de dressing.

Stap 5

Pel de eieren en snijd in partjes. Halveer de cherrytomaatjes.

Stap 6

Doe de jonge slablaadjes in een ruime schaal. Schep de boontjes en de aardappels om met de dressing en verdeel over de slablaadjes.

Stap 7

Verdeel de cherrytomaten, eipartjes en olijven over de sla. Leg de tonijn op de salade. Schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller boven de salade.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch