1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Garage opruimen in 6 stappen

Garage opruimen in 6 stappen

Garage opruimen

Een garage hebben is hartstikke handig, zeker voor de opslag van spullen. Van kleding tot gereedschap, je kunt er van alles in bewaren. Omdat je in principe weinig tijd doorbrengt in de garage, kan het zo zijn dat je er snel even iets in wegzet. Het resultaat: de spullen stapelen zich op en je garage is overvol. Wil je jouw garage opruimen? Volg dan de volgende tips. 

Garage opruimen

Garage opruimen? In deze 6 stappen lukt het je  

Stap 1: Garage leeghalen  

Als je jouw garage gaat opruimen, dan start je eerst met het minst leuke gedeelte: het leeghalen van je garage. Zet daarnaast ook alle spullen en eventuele stellingkasten buiten je garage, zodat je genoeg ruimte hebt om alles schoon te maken. Heb je buiten de garage geen plek voor al je spullen of is het slecht weer? Schuif dan zo veel mogelijk spullen naar één kant. Dan kun je eerst de ene kant aanpakken en daarna de andere kant. 

Stap 2: Betonvloer garage schoonmaken  

Is je garage leeg, dan kun je gaan beginnen met het schoonmaken. Pak een stofzuiger en zuig de betonvloer van de garage schoon. Neem ook de muren mee. Zie je nog wat spinnenwebben of stof zitten? Haal alles dan met de stofzuiger weg. Maak vervolgens een sopje van afwasmiddel en lauw water. Dweil daarmee de vloer van de garage. Wacht tot de vloer droog is, voordat je er weer op gaat lopen. 

Stap 3: Stellingkasten schoonmaken of opzetten 

Heb je stellingkasten in de garage staan? Maak deze dan schoon met een vochtig huishouddoekje en een beetje allesreiniger. Heb je nog geen stellingkasten, maar wil je deze wel graag hebben? Dan is dit een goed moment om ze in elkaar te zetten – ideaal, want je kunt er lekker veel spullen in kwijt.

Stap 4: Spullen organiseren

Is je garage schoon, dan kun je beginnen met het organiseren van je spullen. Het handigste is om ze in dozen te bewaren: hierdoor blijven de spullen stofvrij en schoon. Wellicht heb je nog een paar oude ALDI dozen die je kunt gebruiken, of plastic bakken waar je iets in kunt bewaren. Organiseer alles op een makkelijke manier: maak een doos met kleding, een doos met gereedschap, een doos met kabels en zet potjes met eten bij elkaar. Op die manier kun je alles goed en snel terugvinden. Ook is het handig om met een dikke stift op de doos te schrijven wat er in zit.

Stap 5: Dozen in de stellingkasten plaatsen 

Zet daarna de stellingkasten op een plek waar je er makkelijk bij kunt. Plaats daarna de dozen in de stellingkasten. Zet zware dozen onderin en lichte(re) dozen bovenin. Dat scheelt je ook weer tillen als je iets moet pakken of zoeken.

Stap 6: Schoonmaken bijhouden 

Het is natuurlijk fijn om een schone garage te hebben, maar het kost vaak veel  moeite om de garage schoon te houden. Probeer daarom elke week, als je bijvoorbeeld het huis stofzuigt, óók de garage mee te nemen. Als je iets uit een doos nodig hebt, zet dan de doos direct weer terug. Maak je rommel? Ruim het dan meteen op. Op die manier blijft het netjes en kun je langer van je schone garage genieten. 

Op het boodschappenlijstje  

Meer zoals dit:

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een badkamer schoon? ALDI deelt 7 tips! En doe er je voordeel mee: door het wekelijks bij te houden, bespaar je een hoop tijd.

Verder lezen
autobekleding schoonmaken

Autobekleding schoonmaken in 3 stappen

Ben je de auto aan het wassen? Dan mag een grondige schoonmaak van de autobekleding niet ontbreken. Met deze tips maak je iedere (ook leren!) autobekleding schoon

Verder lezen
vaatwasser schoonmaken

De vaatwasser schoonmaken in 3 simpele stappen

Een vaatwasser kan heel vies worden. De vaatwasser schoonmaken wordt een fluitje van een cent met deze tips!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch