1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. De auto schoonmaken in 9 stappen
De auto schoonmaken in 9 stappen

auto schoonmaken

De auto schoonmaken: stappenplan

De auto schoonmaken is zo’n heerlijk klusje voor de zaterdagmorgen. Veel mensen zien er soms tegenop, je kunt er natuurlijk óók gewoon een feestje van maken! Pak flink wat sponzen, borstels en een sopje, trommel het hele gezin op en het wassen van je auto wordt ineens leuk. Wanneer de rest van het gezin besluit mee te helpen, is het klusje ook nog eens zo geklaard! Hoe je te werk gaat? Wij helpen je graag op weg.

De auto wassen zonder krassen

De beste manier om de auto te wassen, is om te beginnen aan de buitenkant. Je voorkomt daarmee dat de binnenkant van de auto weer vies wordt door het vuil van buiten. Let wel op: gebruik voor het wassen van je auto geen harde borstels! Daarmee kunnen er krassen op de auto komen. Ook hoef je niet emmers vol met water te gebruiken, slechts een emmertje met sop is voldoende. 

auto schoonmaken

Wat heb je nodig om de auto te wassen? 

Laten we beginnen met het klaarzetten van de spullen die we nodig hebben: 

 • Zachte spons

 • Schoonmaakdoeken

 • Een emmer water of de tuinslang

 • Kindershampoo, handzeep, mild wasmiddel of afwasmiddel 

tip

De auto schoonmaken kan ook prima met een aantal opties die gewoon in je keukenkastje of badkamer hebt staan. Het is helemaal niet nodig om veel geld uit te geven aan speciale autowasmiddelen!

tip

De auto wassen aan de buitenkant

Nu alles klaar staat kunnen we aan de slag! 

 1. Begin met het afspoelen van de auto met water, hiermee haal je het meeste vuil meteen weg. 

 2. Maak nu de auto met een zachte spons en zeep schoon. Werk van boven naar beneden zodat wat schoon is, ook schoon blijft! Bovendien helpt dit om krassen te voorkomen. 

 3. Spoel de zeep weg met water en ga er meteen met een droge doek overheen om strepen te voorkomen. 

 4. Wanneer de buitenkant droog is, is het tijd voor de deuren. Met een vochtige doek maak je alle strips en randen goed schoon.  

 5. Borstel als laatste de wielen en wieldoppen goed schoon. 

De auto schoonmaken aan de binnenkant

Is de buitenkant weer spik en span? Dan is het tijd voor de binnenkant van de auto. Zet je de stofzuiger, een schoon sopje en een vochtige doek alvast klaar? Vergeet ook de glasreiniger en keukenrol niet.
 1. Haal alle matjes uit de auto en klop ze goed uit. Stofzuig ze grondig en leg ze pas aan het einde van de wasbeurt weer in de auto. 
 2. Stofzuig de binnenkant van de auto. Verzet de stoelen, klim ondersteboven in de auto en zorg ervoor dat je ook goed tussen de kussens stofzuigt. 
 3. Maak het dashboard schoon met een vochtige doek en een beetje schoonmaakmiddel. Zorg voor een zachte doek waarmee je de auto wast zonder krassen. Vergeet ook niet het stuur, de drinkbekerhouders en de binnenkanten van de deuren goed schoon te maken.
 4. Maak met glasreiniger en keukenrol de ramen aan de binnenkant van de auto schoon. Even sprayen, afvegen en die klus is geklaard. 

Op het boodschappenlijstje:  

Meer zoals dit:

bank schoonmaken

Bank schoonmaken? Met deze 5 tips wordt het een makkie

Een avondje bankhangen laat al gauw zijn sporen achter. Voor je het weet zit je bank vol met vlekken. Gelukkig haal je de meeste vlekken er gemakkelijk uit met deze 5 tips.

Meer informatie
​​Tocht in huis

Tocht in huis? 5 handige tips om de kou en tocht tegen te gaan

​​Tocht in huis? Dat wil je niet! We geven tips hoe je de tocht deze winter buiten de deur kunt houden.​

Meer informatie
sneeuwvrij

Stoep sneeuw- en ijsvrij houden: 3 stappen

Een sneeuw- en ijsvrije stoep is wel zo veilig in de winter. Wordt er sneeuw voorspeld? Duiken de temperaturen onder het vriespunt? Met deze tips bereid je je voor!

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch