1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

Eens in de zoveel tijd ontkom je er niet aan: de grote schoonmaak in huis. Dit bezorgt je niet alleen een frisse en gezonde leefruimte, je krijgt er ook een opgeruimd hoofd voor terug. En wat is er nu fijner dan met een schone lei beginnen? We delen een checklist om goed voorbereid aan de slag te gaan. Bovendien delen we waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc. Let’s go!

Grote schoonmaak in huis: de checklist

1. Neem de tijd

Een grote schoonmaak doe je niet zomaar tussendoor. Plan liever een vrije dag in je agenda en tref de juiste voorbereidingen. Heb je een dag voor jezelf gepland? Of zijn de kinderen of partner uit huis die dag? Deze dag is puur bedoeld voor de grote schoonmaak én wellicht heb je op een later moment nog tijd om de kleine klusjes te klaren.

2. Haal de juiste schoonmaakmiddelen in huis

Belangrijk voor de checklist: haal de juiste schoonmaakmiddelen in huis. Wat in ieder geval niet mag ontbreken is allesreiniger en schoonmaakazijn. Je maakt er grondig en voordelig mee schoon, zoals je van ons gewend bent. 

3. Zet onze grote schoonmaak muziek op

Ondanks dat de grote schoonmaak in huis misschien niet je favoriete bezigheid is, loont het de moeite er toch iets gezelligs van te maken. Zo hebben we een Spotify afspeellijst gemaakt om swingend je grote schoonmaak te doen. Met onze nummer UNA playlist, kun je schoonmaken op het ritme van de muziek. Met zo’n feestje is het zo gepiept. 

4. Start met opruimen

Je kunt pas gaan schoonmaken als het huis opgeruimd is. Zorg dat alles aan kant is, zodat je de focus puur op de grote schoonmaak in huis kunt leggen. De grote tip met opruimen is om het per kamer te doen. Begin bij de ruimtes waar je het meeste bent of doorheen loopt, zodat je een beter overzicht kan houden en het er al opgeruimder uitziet. Dat motiveert!  

5. Poets van boven naar beneden

Een gouden tip bij de grote schoonmaak is: poets van boven naar beneden. Stof valt naar beneden, dus als jij start met de vloeren en vervolgens de kasten afstoft of de tafel afneemt, is de kans groot dat jij opnieuw kunt beginnen. Dit geldt overigens ook voor je hele huis. Start op zolder en werk naar de benedenverdieping toe, lekker overzichtelijk ook!

De keuken schoonmaken

Er zijn een aantal ruimtes in huis die wel wat extra liefde kunnen gebruiken tijdens de grote schoonmaak in huis. Eén daarvan is de keuken. Want hoewel je vrijwel dagelijks een doekje over het aanrecht haalt, kunnen ook de keukenkastjes, inbouwapparatuur en lades op z’n tijd een opfrisbeurt gebruiken. 

De badkamer schoonmaken

De ruimte in huis waar hygiëne voorop staat, dat is de badkamer. Dit is de ruimte waar jij jezelf dagelijks verzorgt, wellicht het toilet bezoekt én waar je jezelf van top tot teen opfrist. De badkamer schoonmaken verdient dan ook de nodige aandacht. Maar hoe maak je de badkamertegels schoon? Met welk schoonmaakmiddel ontkalk je de douchekop? En hoe zorg je voor schone voegen in de badkamer?

Tips voor de voorjaarsschoonmaak

Ten slotte raden wij je ook aan om eens per jaar een voorjaarsschoonmaak te organiseren. Organiseer deze schoonmaak in de lente. We hebben een handig stappenplan voor jou geschreven en schoonmaaktips op een rij gezet. 

Boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

Keuken schoonmaken

De keuken schoonmaken in 7 stappen

ALDI deelt een handig stappenplan om je keuken schoon te maken. Met als voornaamste doel: een hygiënische plek waar jij met veel plezier de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Verder lezen
schoonmaakspullen

Welke schoonmaakspullen gebruik je voor de grote schoonmaak?

Hoe vaak je ook staat te schrobben, schoonmaken gaat het beste met goede schoonmaakspullen. In dit artikel vind je een overzicht van alle onmisbare schoonmaakartikelen voor je grote schoonmaak.

Verder lezen
Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een badkamer schoon? ALDI deelt 7 tips! En doe er je voordeel mee: door het wekelijks bij te houden, bespaar je een hoop tijd.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch