1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Autobekleding schoonmaken in 3 stappen
Autobekleding schoonmaken in 3 stappen

autobekleding schoonmaken

Autobekleding schoonmaken doe je zo

Is het hoog tijd dat de autobekleding van jouw auto eens goed wordt schoongemaakt? Een auto kan van binnen zo snel vies worden, helemaal met kinderen achterin of als je veel reist voor jouw werk. Kriebelen bij jou ook altijd de kruimels onder je billen als je in de auto stapt? Dan kun je het niet langer uitstellen en moet je echt aan de slag. Maak er even tijd voor vrij – laat eventuele kinderen helpen – en was de hele auto van binnen en van buiten. Het schoonmaken van de autobekleding hoort daar natuurlijk bij. Gelukkig maar, want niets is fijner dan in een frisse auto stappen!

De auto schoonmaken aan de buitenkant

Voordat je aan de slag gaat met het schoonmaken van de autobekleding, kun je maar beter eerst de buitenkant van de auto schoonmaken. Zo voorkom je dat vuil van buiten weer terug naar binnen komt. Wel zo efficiënt! Hoe je de auto aan de buitenkant het beste schoonmaakt lees je in onderstaand artikel. Als de buitenkant schoon is, is het tijd voor de binnenkant.

Stappenplan om autobekleding schoon te maken

Ga goed voorbereid aan de slag en zet de volgende dingen alvast klaar: spuitfles, schoonmaakazijn, zachte borstel, schone doek en een stofzuiger. Wanneer alles klaar staat, kan je aan de slag. 

tip

Maak eerst de binnenkant van de auto schoon met een doekje en haal de matten van de vloer uit de auto. Zo voorkom je dat de schone bekleding weer vies wordt.  

tip
 1. Begin met het grondig stofzuigen van de bekleding. Met een speciaal opzetstuk kun je goed tussen alle spleten van de kussens. Ga meerdere malen over de bekleding heen, er zit vaak meer zand en kruimels in verstopt dan je denkt!
 2. Zitten er vlekken in de bekleding? Die maak je het beste schoon met schoonmaakazijn en water. Meng ⅔ water met ⅓ schoonmaakazijn in een plantenspuit. Spray het op de vlek en borstel de vlek schoon met een borstel. Is de vlek niet heel groot, dan kun je ook een tandenborstel gebruiken.
 3. Ga met een droge handdoek over de bekleding heen en maak deze zo droog mogelijk. Mocht de bekleding erg vochtig zijn, dan kun je er eventueel kranten op leggen, zodat deze het vocht opnemen. Let er wel op dat je dit niet doet in het geval van lichte of witte bekleding, want dan krijg je vlekken. 
autobekleding schoonmaken

Leren autobekleding schoonmaken

Heb je een auto met leren bekleding? Dan is een sopje met een beetje afwasmiddel vaak voldoende om de boel weer stralend wit te krijgen. Met een schoonmaakdoek veeg je de bekleding schoon. Maak deze echter niet te nat, want dan trekt het in je autostoelen en dat vormt de perfecte basis voor bacteriën en schimmels. 

Op het boodschappenlijstje:  

Meer zoals dit:

bank schoonmaken

Bank schoonmaken? Met deze 5 tips wordt het een makkie

Een avondje bankhangen laat al gauw zijn sporen achter. Voor je het weet zit je bank vol met vlekken. Gelukkig haal je de meeste vlekken er gemakkelijk uit met deze 5 tips.

Meer informatie
autoruit ontdooien

De autoruit ontdooien doe je zo!

Nachtvorst of een koude winterdagen? Voordat je kunt gaan rijden, moet je dan eerst de autoruit ontdooien. Hier lees je de beste manier om ruiten te ontdooien.

Meer informatie
sneeuwvrij

Stoep sneeuw- en ijsvrij houden: 3 stappen

Een sneeuw- en ijsvrije stoep is wel zo veilig in de winter. Wordt er sneeuw voorspeld? Duiken de temperaturen onder het vriespunt? Met deze tips bereid je je voor!

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch