1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. De vaatwasser schoonmaken in 3 simpele stappen
De vaatwasser schoonmaken in 3 simpele stappen

vaatwasser schoonmaken

De vaatwasser schoonmaken: een stappenplan

De vaatwasser schoonmaken is zo’n klusje dat nu eenmaal één keer in de zoveel tijd moet gebeuren. Om precies te zijn: iedere maand. Het rare is namelijk dat zelfs jouw vaatwasser heel vies wordt. Het is belangrijk om de vaatwasser schoon te maken, want op die manier blijft je vaatwasser optimaal werken en komen alle glazen, borden en bestek echt schoon uit de machine. Met dit stappenplan is dat klusje zo geklaard! Pak alvast een sopje, schoonmaakazijn en een zachte doek en voor je het weet is je vaatwasser weer schoon. 

1. Maak het filter eerst schoon 

Als het filter in je vaatwasser niet schoon is, is niets schoon! Alle etensresten die namelijk op je filter blijven plakken, vliegen rond in de vaatwasser wanneer deze draait. Een goed begin voor de grote schoonmaak van jouw afwasmachine is dus het filter. Draai het filter uit de vaatwasser, en maak deze met een sopje en een zachte borstel schoon, zodat er geen etensresten of andere plak op achterblijft. Spoel het filter nog even af zodat er geen zeepsop op achterblijft en plaats het filter terug in de vaatwasser. 

tip

Gebruik een oude tandenborstel om voorzichtig alle zeepresten van het filter te verwijderen. 

tip

2. Maak de vaatwasser aan de binnenkant schoon 

De meest uitgebreide stap om je vaatwasser schoon te maken is deze: het schoonmaken van de vaatwasser aan de binnenkant. Het goede nieuws is dat je zelf maar weinig hoeft te doen! Je maakt de vaatwasser namelijk goed schoon door een vaatwasserbestendige beker te vullen met schoonmaakazijn. Plaats deze rechtop in het midden van de vaatwasser en draai een heet programma. Na afloop stráált de vaatwasser weer! Let wel: zet geen andere vaat in de afwasmachine en gebruik ook geen extra vaatwastablet.

tip

Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Pak dan een plantenspray en vul deze voor de helft met water en voor de andere helft met schoonmaakazijn. Gebruik de spray en een zachte doek om de binnenkant van de vaatwasser schoon te maken. 

tip

3. Maak de randen en de buitenkant schoon

Zodra de vaatwasser van binnen schoon is, is de buitenkant aan de beurt. Als laatste maak je nu de randen en de deur van de vaatwasser schoon. Dit kun je het beste doen met een gewoon sopje: een scheutje allesreiniger in lauwwarm water. Met een zachte doek maak je goed de rubberen randen van de vaatwasser schoon en vergeet ook de deur niet! 

vaatwasser schoonmaken

Het onthardingszout bijvullen

Nu je toch bezig bent, kijk ook meteen even of het onthardingszout aangevuld moet worden. Daardoor wordt je vaat namelijk extra schoon en voorkom je kalkaanslag. 

Op het boodschappenlijstje:  

Meer zoals dit:

Keuken schoonmaken

De keuken schoonmaken in 7 stappen

ALDI deelt een handig stappenplan om je keuken schoon te maken. Met als voornaamste doel: een hygiënische plek waar jij met veel plezier de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Verder lezen
magnetron schoonmaken

Hoe kan je het beste de magnetron schoonmaken? 3 tips

ALDI deelt 3 tips hoe je de (combi) magnetron schoonmaken in een handomdraai kan afvinken van je schoonmaaklijst.

Verder lezen
gasfornuis schoonmaken

Gasfornuis schoonmaken: 5 stappen

Het gasfornuis schoonmaken een tijdrovend klusje? Niet als je het ons vraagt! Met onze tips en tricks laat jij je gasfornuis in een handomdraai weer blinken.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch