1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Brood langer vers houden: zo doe je dat
Brood langer vers houden: zo doe je dat

Brood langer vers houden

Zo hou je brood het langst vers 

Niets lekkerder dan versgebakken brood tijdens het ontbijt of de lunch. Hoewel je met oud of droog brood ook nog prima lekkere gerechten kunt maken, is het toch fijner als je extra lang kunt genieten van vers brood. Hoe je dat doet? Dát leggen we uit in onderstaande tips. En krijg je trek van al dat lezen over brood? Goed nieuws: we delen ook nog een paar heerlijke broodrecepten.  

Brood langer vers houden 

Brood langer vers houden is niet moeilijk, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Zodra brood uit de oven komt begint het met uitdrogen, wat uiteindelijk zorgt voor oud brood. In het begin merk je er nog niet zoveel van, maar na een dag of twee proef je het wel. Er zijn gelukkig een paar dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je brood uitdroogt.

brood langer vers

1. Heel houden 

De eerste tip voor het langer vers houden van brood is het brood niet snijden, maar in z’n geheel verpakken. Door brood te snijden komt er namelijk zuurstof in het brood, waardoor het sneller uitdroogt en uiteindelijk oud wordt. Snijd je brood niet meteen, dan blijft het brood compacter en krijgt zuurstof geen vrij spel. Is je brood al gesneden? Hou de sneetjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan in de verpakking. Op die manier blijft het ook langer vers.

2. Goed verpakken 

Het volgende punt van aandacht is de verpakking. Want ook dat kan ervoor zorgen dat brood langer vers blijft. Verpak brood als het even kan altijd in een plastic zak. Niet alleen komt daar minder zuurstof in, het beschermt ook beter tegen vocht dan bijvoorbeeld een papieren zak. Bewaar het verpakte brood op een koele, donkere plek, bijvoorbeeld in een broodtrommel of in de kelder. Hou je meer van brood met een krokante korst? Bewaar dan het brood in een papieren zak.

3. Invriezen

De laatste tip? Vries je brood in. Dat is vooral handig als je weet dat je het brood niet binnen drie dagen opeet. Zolang je vriezer goed sluit en niet vol zit ijsresten, kun je brood het langst vers houden in de vriezer. Vries brood gesneden of ongesneden in en ontdooi het brood in de verpakking of in een plastic zakje in de koelkast of kamertemperatuur. Zo weet je in elk geval zeker dat je áltijd vers brood in huis hebt.  

Lekkere recepten met brood

Trek gekregen? Of je nu vers of droog brood in huis hebt, je kunt er altijd nog iets mee doen. Maak bijvoorbeeld een zalige sandwich met rode biet, appel en feta, ga voor een luxe BLT met een gebakken ei of maak feestelijke broodjes roasted pork met truffelmayo. Is je brood al iets droger? Kies dan voor broodsoldaatjes bij een zachtgekookt ei of verwerk het brood in een lekkere salade. 

Meer zoals dit:

broodtrommel kind

7 leuke manieren om de broodtrommel van je kind in te pakken

Maak van de broodtrommel van je kind een avontuur met kleuren, vormpjes en verrassingen.

Meer informatie
turks brood

4 manieren om Turks brood te beleggen

Wat zijn lekkere manieren om een Turks brood te beleggen? Van pizza tot gevuld, we lichten 4 manieren uitgebreid toe.

Meer informatie
broodbeleg

Broodbeleg: 4 x inspiratie voor op brood

Gezond broodbeleg: lees in dit artikel onze favoriete combinaties voor op brood. Van vegetarisch tot eitwijkrijk en van mager tot vegan broodbeleg.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch