1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 12 x nagerecht voor Kerst: de allerbeste kerstdesserts
12 x nagerecht voor Kerst: de allerbeste kerstdesserts

kerstdesserts recepten nagerecht voor kerst

12x nagerecht voor kerst: de lekkerste recepten voor kerstdesserts

Het nagerecht tijdens kerst maakt de avond compleet. Chocolade, room, fruit, meringue en ijs, het kan niet gek en uitgebreid genoeg. Sommigen maken er zelfs een grand dessert van: een tafel gevuld met kleine toetjes. In dit artikel staan 12 zalige kerst nagerechten, lekkers voor jong en oud.

 • Lees ook: 7 tips voor een grand dessert met kerst
 • Tip: niet zo'n wonder in het klaarmaken van nagerechten? We hebben ook heerlijke toetjes die al voor je bereid zijn, speciaal voor de kerst, in de winkel klaarstaan.

Nagerechten voor kerst

Kerstdesserts bevatten meestal chocolade, fruit, room of een mix hiervan. Voor het gemak hebben we ze onderverdeeld in die drie categorieën, zodat je heel gemakkelijk het ideale dessert voor jouw kerstdiner kunt vinden. Van lopende chocoladetaartjes tot supersnelle affogato’s. 

 1. Kerstdesserts met chocolade

 2. Kerstdesserts met fruit

 3. Kerstdesserts met room

Kerstdesserts met chocolade

Als er een ingrediënt veel wordt gebruikt bij kerstdesserts is het chocolade wel. En dat snappen we natuurlijk helemaal. Denk aan luchtige pavlova’s, lopende chocolade lava cakejes en alles daartussenin. Pure chocolade is soms vegan, dus ideaal als je met kerst een vegan nagerecht wil maken. Check wel altijd goed de ingrediënten op de verpakking!

snelle mini pavlova's

Kerstdesserts met fruit

Zwaar getafeld? Dan kan een iets frisser toetje een goede keuze zijn. Liefhebbers van kersttoetjes met fruit kunnen het best naar onderstaand rijtje kijken. Daar vind je bijvoorbeeld een simpele maar ontzettend lekkere vlavlip met sinaasappel, een vegan kwarktaart met aardbei en een bosvruchtentrifle. Ben je gek op tiramisu? Dan is het recept voor tiramisu met stoofpeertjes misschien iets voor jou. 

stoofpeertjes tiramisu

Kerstdesserts met room

Nagerechten met room zijn ook altijd een favoriet. Zo maak je een prachtige cakerol met rood fruit als je zin hebt in een leuke uitdaging. Liever een supersnel en makkelijk dessert? Ga dan voor de affogato. Ertussenin zitten de speculaasmousse en tiramisu met peertjes en koek-notencrunch. Welke je ook kiest, ze zijn allemaal even lekker.

speculaasmousse

Meer zoals dit:

Kerstdessert

3 tips voor het feestelijk serveren van kerstdesserts

Hoe serveer je al de lekkernijen die wij dit jaar in ons assortiment hebben voor het kerstdessert? Drie leuke tips, die bijna niks kosten.

Verder lezen
Grand dessert

7 tips voor een grand dessert met Kerst

Een dessertbuffet is een toffe manier om het kerstdiner af te sluiten. Wij delen 7 tips hoe je een grand dessert neerzet met kerst voor een klein prijsje.

Verder lezen
toetjes met aardbeien

De lekkerste toetjes met aardbeien

Ook zo gek op toetjes met aardbeien? In dit artikel vind je een heerlijk overzicht van allemaal toetjes met aardbeien, met recepten!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch