1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Chocoladetrifle met banketbakkersroom en frambozen

Chocoladetrifle met banketbakkersroom en frambozen

Chocoladetrifle met banketbakkersroom en frambozen

Gemiddeld

45Min

8 Personen
500 ml volle melk
500 ml slagroom
130 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
480 g mini brownies
50 g pure chocolade
200 g frambozen
100 g amandelen
2 el bloem
4 eidooiers
Mail recept

Extra groot

Neem voor een extra grote trifle 2x de ingrediënten. En gebruik de kerstflikken voor een nog feestelijker effect!

Stap 1

Verwarm de melk met 70 gram van de kristalsuiker in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook terwijl je zo nu en dan roert. Draai het vuur uit.

Stap 2

Roer de eidooiers met de bloem en de vanillesuiker los. Giet een scheutje warme melk op de dooiers en roer direct met een garde los. Giet nog een scheutje warme melk erbij en roer goed door. Giet tot slot de resterende melk erbij, roer goed en giet terug in de pan.

Stap 3

Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat ongeveer 3 minuten zacht bubbelen. Giet in een platte ovenschaal en bedek met vershoudfolie. Laat volledig afkoelen.

Stap 4

Klop de slagroom met de resterende 60 gram kristalsuiker tot stijve pieken. Breek de brownies in grove stukken, rasp de chocolade grof en hak de amandelen grof. Roer de banketbakkersroom los.

Stap 5

Verdeel de helft van de browniestukken over de bodem van de trifleschaal. Verdeel hier de helft van de banketbakkersroom, de slagroom, de helft van de frambozen en de helft van de amandelen over. Herhaal deze lagen nog een keer. Garneer met de geraspte chocolade. Zet de chocoladetrifle eventueel in de koelkast tot gebruik.

Tip

Je kunt de trifle tot een dag van tevoren maken. Bewaar dan de frambozen, amandelen en de chocolade bovenop apart tot vlak voor het serveren. Gek op een beetje likeur? Besprenkel de brownielagen met in totaal 3 eetlepels Spanish delight voor nog meer smaak.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,45 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch