1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Desserts
  4. Vegan kwarktaart met dadels, sinaasappel en aardbeien

Vegan kwarktaart met dadels, sinaasappel en aardbeien

vegan kwarktaart

Gemiddeld

45Min

4Uur

9 Personen
Voor de bodem 
200 g dadels
200 g digestieve koekjes
Voor de vulling 
225 ml sojayoghurt 
225 g cashewnoten (ongezouten)
75 g aardbeien 
rasp van 1 sinaasappel 
1 el sinaasappelsap
50 ml agavesiroop
Voor de topping
150 g aardbeien
Benodigdheden
springvorm Ø 24 cm
blender
bakpapier
Mail recept

Vegan kwarktaart

Vegan taart is minstens net zo lekker als taart mét dierlijke producten, maar soms wel iets ingewikkelder om te maken. Zo vallen ingrediënten als slagroom, boter en gelatine al af, en dan hebben we het nog niet eens over de kwark! Gelukkig zijn er mogelijkheden en vervangers genoeg, en kom je ook zonder dierlijke producten een heel eind. Zo kun je zelfs vegen kwarktaart maken, zonder het gebruik van kwark, roomkaas of ei. 

In dit recept voor vegan kwarktaart wordt van A tot Z uitgelegd hoe je zonder dierlijke producten toch lekker kunt bakken. Zo worden dadels en agavesiroop gebruikt in plaats van honing. Geweekte cashewnoten en sojayoghurt zorgen voor het romige effect. En het verse fruit door en op de taart zorgt voor extra veel smaak. Het resultaat is een prachtige vegan kwarktaart met sinaasappel en aardbei. Vol smakelijke ingrediënten en vers fruit! 

Stap 1

Leg de cashewnoten in heet water en zet zeker voor een half uur weg, terwijl je soms roert.  

Stap 2

Stop de (ontpitte) dadels samen met de (verkruimelde) digestieve koekjes en een snuf zout in een blender en hak totdat je een fijne massa hebt. Bekleed een springvorm met bakpapier en leg het dadel/koekjesmengsel op de bodem. Verdeel goed en druk zo hard mogelijk aan. Zorg dat er ook een opstaande rand aan de zijkanten ontstaat. Zet in de koelkast om stevig te worden.

Stap 3

Vul een blender met de cashewnoten, sojayoghurt, de aardbeien voor de vulling, het sinaasappelrasp en sap en de siroop en laat een paar minuten goed mengen. Blijft de vulling te stevig? Dan kun je altijd een beetje extra yoghurt of sinaasappelsap toevoegen. Zet in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur of een hele nacht. 

Stap 4

Snijd de overgebleven aardbeien in plakjes en verdeel over de taart. Verdeel eventueel een beetje sinaasappelrasp en stukjes dadels ter versiering over de taart.  

Tip

Je kunt allerlei soorten fruit over de taart verdelen en in de vulling stoppen. Voeg alleen niet te veel vocht toe, want dan wordt de vulling te slap.  

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,89 per persoon.

Eet smakelijk!

Mail recept
Tip

Serveertip: Vervang de helft van de amandelen eens door hazelnoten of pistachenoten.

Variatietip: Serveer als toetje met een bolletje vanille-ijs of met een toef slagroom.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch