Van broodje tot salade: lekkere lunchideeën voor onderweg
Kun je wel wat nieuwe lunchideeën gebruiken? In dit artikel vind je alles voor onderweg: van wraps en broodjes voor de lunch tot lunchsalades en alles ertussenin. We delen recepten en praktische tips om eten mee te nemen. Dit zijn de lekkerste lunchideeën voor onderweg.
Lunchideeën voor onderweg
- Lunch wraps
- Belegde broodjes
- Salades & bowls
- Soep & gazpacho
1. Lunch wraps
Als er een gerecht ideaal is om mee te nemen, is het de wrap wel. Verkrijgbaar in het klein en groot, zo uit het vuistje te eten en te beleggen met alles wat je koelkast huisvest. Van roomkaas met gerookte zalm en komkommer tot vegetarische salades en van restjes avondeten van de dag ervoor tot een gebakken ei. Je kunt het zo gek niet bedenken of het past in een wrap. En doordat je ‘m oprolt houdt het alle ingrediënten heel slim vast. Verpak in aluminiumfolie en rol de wikkel als je gaat eten naar beneden tot de lunch wrap op is. Geen wraps, maar toevallig wel pannenkoeken in huis? Zolang ze niet gezoet zijn kun je die prima voor elkaar vervangen.
- Naar recept: lunch wraps met kip, paprika en ananas
- Naar recept: herfstige wrap met pompoen
- Naar recept: 3 x makkelijke lunch wraps
2. Belegde broodjes
Natuurlijk zijn belegde broodjes ook een fijne lunch voor onderweg. Let wel op hoe warm het overdag wordt, want met een beetje zonnige temperaturen wordt een belegd broodje al snel een tikje klef. Vermijd op warme dagen als het even kan ook rauw vlees zoals filet americain, dat kan namelijk al snel een bron van bacteriën worden. Zeker weten dat je broodje het overleeft? Verpak het broodje in aluminiumfolie en neem een ijskoud koelelement mee.
- Naar recept: broodje BLT met gebakken ei
- Naar recept: broodje met pikante hummus, aubergine en spinazie
- Naar recept: broodjes roasted pork met truffelmayo
- Naar recept: broodje zalm met avocadospread
3. Salades & bowls
Liever een salade of bowl mee als lunch? Ook dat kan. Bewaar het liefst de dressing in een apart bakje en leg de slablaadjes bovenop. Zo blijven de ingrediënten knapperig en vers, en verlept de sla niet door de dressing. Ook hierbij geldt dat als het buiten warm is, een koelelement geen overbodige luxe is. En heb je nog wat restjes van het avondeten van de dag ervoor? Verwerk die ook gerust in je salade.
- Naar recept: buddha bowl met falafel en zoete aardappel
- Naar recept: salade met zoete aardappel en kikkererwten
- Naar recept: zomerse salade met rucola, zongedroogde tomaat en feta
4. Soep & gazpacho
Tot slot een minder gangbare meeneemlunch, maar daardoor niet minder geschikt: soep! Bewaar een portie soep in een rond soepbakje of gebruik een glazen pot. Warm de soep op in een pan of magnetron en top eventueel ter plekke met verse kruiden, zaden, noten of croutons. Is het gazpacho wat de klok slaat? Voeg dan een paar ijsklontjes toe zodat hij lekker koud blijft.
- Naar recept: Aziatische pompoensoep
- Naar recept: harira Marokkaanse maaltijdsoep
- Naar recept: rode gazpacho van snoeptomaat, zongedroogde tomaat en basilicum