1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Zelf een menukaart maken voor kerst? Zo doe je dat

Zelf een menukaart maken voor kerst? Zo doe je dat

menukaart maken

Het is alweer bijna Kerstmis. Schuiven vrienden of familie dit jaar bij jóu aan? Hoog tijd om zelf een menukaart te maken! Zo zien al jouw gasten in één oogopslag wat voor lekkers zij op hun bord krijgen. Om echt indruk te maken, knutsel je deze menukaart met kerstballen. Klinkt ingewikkeld, is het niet. Volg deze stappen maar.

Wil je graag zelf een kerst menukaart maken? Doen! Dit zorgt voor een extra persoonlijk tintje tijdens het kerstfeest. En wist je dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om zelf een menukaart te maken? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is het volgende:  

 • 10 gekleurde A4’tjes

 • 1 bol gekleurde wol

 • Schaar

 • Zwarte stift  

 • Lijm

 • Glitters of andere decoratie

Stap 1: Knip acht rondjes

Knip acht gelijke rondjes uit gekleurd papier. Als je de vellen dubbelvouwt en op elkaar legt, hoef je maar één keer te knippen en zijn ook alle rondjes even groot. 

Stap 2: Rondjes dubbelvouwen 

Pak vervolgens alle rondjes bij elkaar en vouw alle rondjes dubbel. Zo creëer je uiteindelijk mooie en vrolijke kerstballen voor op de menukaart.

Stap 3: Plak de rondjes aan elkaar 

Nu is het tijd om de rondjes aan elkaar te lijmen. Breng wat lijm aan op de buitenkanten en plak de zijkanten aan elkaar vast. Wacht even tot de lijm is gedroogd. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

menukaart maken

Stap 4: Vouw de kaart  

Pak ondertussen een nieuw vel gekleurd papier en vouw het vel in de breedte dubbel. Tip: Kies voor een lichte kleur, zodat het menu dat je erin schrijft voor iedereen goed leesbaar is. 

Stap 5: Kerstbal op de kaart plakken 

Plak daarna met wat lijm de kerstbal op de kaart. Kies een plekje zo uit, dat er nog een andere kerstbal bij past. 

Stap 6: Maak een strikje van wol 

Knip een stukje van de wol af en maak hier een strikje van. 

Stap 7: Plak het strikje op 

Pak daarna het strikje erbij en doe wat lijm op het knoopje. Breng vervolgens het strikje aan bovenop de kerstbal. Dit zorgt direct voor een leuke uitstraling. 

Stap 8: Teken een touwtje 

Voor deze stap heb je een zwarte stift nodig. Teken met de stift aan de bovenkant een touwtje aan de kerstbal. Heb je geen stift in huis? Dan kun je hier natuurlijk ook een stukje wol voor gebruiken - net wat je wil. 

Stap 9: Maak meer kerstballen 

Op deze manier kun je nog veel meer kerstballen maken. Varieer in grootte en kleur voor een extra vrolijk resultaat. Hierdoor gaat jouw zelfgemaakte menukaart er als een echte kerstboom uitzien. 

Stap 10: Menukaart extra versieren 

Nu is jouw 3D-menukaart bijna klaar. Heb je nog glitters, pailletten of andere versiersels in huis? Geef daarmee dan elke menukaart een extra feestelijk tintje. 

Stap 11: Menu opschrijven 

Heb je speciaal voor kerst een lekker menu bedacht? Schrijf het menu dan in de menukaarten op. Dit kun je doen met een zilveren of gouden stift voor een extra feestelijke uitstraling. En daarna? Genieten maar. 

 
Je zelfgemaakte menukaarten zullen de show stelen aan de kersttafel - tot het moment waarop je het voorgerecht serveert en daarmee de toon zet voor een onvergetelijk kerstdiner. Toch nog wat inspiratie nodig voor een verrassend kerstdiner? Wij hebben meer dan 100 recepten voor je klaar staan!

Ontdek de feestrecepten van ALDI:

Père Michel uit de oven

Père Michel uit de oven met walnoten en gedroogde vijgen

Verder lezen
kabeljauw pistachekorst pompoen aardappelpuree

Kabeljauw in groene kruiden-pistachekorst met pompoen-aardappelpuree

Verder lezen
Prosecco-stoofperen kaneelroom koekkruimels

Prosecco-stoofperen met kaneelroom en koekkruimels

Verder lezen
Frozen frambozen-cremant van ALDI

Frozen frambozen-cremant

Verder lezen

Meer zoals dit:

kliekjes kerst

Red de restjes (van kerst) met deze slimme tips

Eten weggooien is zonde. Zeker het eten van de kerstdagen. We geven een aantal tips hoe je de restjes kunt redden van het kerstdiner.

Verder lezen
kleine gerechten kerst

Kerstinspiratie: 12 kleine gerechten om te delen

Van traditionele hapjes tot kleine kunstwerkjes. Dit zijn de lekkerste 12 kleine gerechten om te delen tijdens het kerstdiner.

Verder lezen
gezellige feestdagen

Gezellige feestdagen: 4 tips voor een stressvrije kerst

Heerlijk, al die gezelligheid tijdens de feestdagen. Je kunt alleen last krijgen van feestdagenstress. Niet nodig! Lees hier onze tips voor een stressvrije kerst!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch