1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Een kerstboom vouwen van een servet: 5 stappen
Een kerstboom vouwen van een servet: 5 stappen

kerstboom servet vouwen

Een kerstboom vouwen van een servet: 5 stappen  

Een kersttafel versieren hoeft helemaal niet duur te zijn, want een groot deel van de versieringen maak je gewoon zelf, of nog leuker: samen met het gezin, familie of vrienden. Het zal kerst dit jaar extra gezellig maken. We beginnen met een simpel stappenplan (met video!) hoe je heel makkelijk een kerstboom vouwt van jouw servetten. Superfeestelijk!

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

kerstboom vouwen servet

1. Pak een servet 

Pak het servet en vouw deze open met de mooie of bedrukte kant naar beneden. Leg een tweede servet bovenop de eerste, ditmaal met de mooie of bedrukte kant naar boven. Vouw nu het servet dicht, zoals deze oorspronkelijk opgevouwen was en draai het servet met een punt naar boven. Zo komt deze in een diamantvorm te liggen. 

2. Puntjes vouwen 

Zorg ervoor dat het servet met de verschillende lagen naar beneden ligt, zodat je steeds laag voor laag naar boven kunt vouwen. Je gaat nu steeds de lagen van de boom vouwen, dus zorg ervoor dat de afstand tussen de lagen steeds gelijk is. Vouw alle lagen en draai het servet dan om. 

3. Servet dichtvouwen 

Vouw de rechterpunt naar binnen en vouw de linkerpunt daaroverheen. Zorg ervoor dat beide kanten gelijk gevouwen worden, zodat ze even groot zijn en de kerstboom symmetrisch is. Vouw als laatst de bovenkant van de kerstboom naar binnen. Dit is nu de onderkant van de boom. 

4. Afmaken 

Draai het servet om. Kijk! Dat begint al ergens op te lijken. Draai nu de puntjes naar binnen zodat de lagen van de boom mooi recht zijn en alleen de mooie kant van het servet zichtbaar is. 

5. Houten knijper

Als laatst kun je het servet afwerken met een klein houten knijpertje of een houten ijslollystokje, zodat het net een echte boom lijkt. 

Meer zoals dit:

kerstster vouwen

Een kerstster vouwen in 5 stappen (met video!)

Zelf een papieren kerstster maken is een prachtige versiering waar je het huis helemaal mee in de kerstsferen brengt. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Verder lezen
rendier knutselen

Kerst knutselen: een rendier knutselen in 5 stappen

Een rendier knutselen is helemaal niet moeilijk. Deze kerst maak je de leukste kerstdecoraties lekker zelf of met het hele gezin.

Verder lezen
creatief met kerstlampjes

Creatief met kerstlampjes: hier kun je ze allemaal voor gebruiken

Kerstlampjes zijn niet alleen leuk in de kerstboom. Wat dacht je van kerstlampjes in een vaas of een lichtsnoer als tafelloper? Deze kerst zijn we maar liefst 6x creatief met kerstlampjes.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch