1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Gezellige feestdagen: 4 tips voor een stressvrije kerst
Gezellige feestdagen: 4 tips voor een stressvrije kerst

gezellige feestdagen

4 tips voor gezellige feestdagen zonder stress 

We kijken er ieder jaar weer naar uit: de feestdagen! Dagen vol gezelligheid, feestjes, lekker eten en af en toe een borrel. Omdat we het allemaal zo leuk en zo goed mogelijk willen doen deze dagen, komt daar soms een beetje stress bij kijken. Zonde, want dat is eigenlijk niet nodig. Hoe je de feestdagen zonder stress doorkomt? Wij helpen je op weg met wat handige tips!

gezellige feestdagen

Feestdagenstress vermijden doe je zo

Kerstmis kan een beetje druk zijn door verschillende afspraken en hoge verwachtingen. Dit kan soms voor een beetje feestdagenstress zorgen. Heb jij daar last van? Helemaal niet nodig! We geven 4 fijne tips zodat jij helemaal klaarstaat voor de gezelligste Kerstmis ooit! 

1. Stel je kerstmenu op tijd samen 

Het klinkt misschien heel logisch, maar toch vallen veel mensen in deze valkuil. Te laat beginnen met plannen. Bedenk jij ook pas een week eerder wat jij wilt gaan eten de kerstdagen? Dat kan, maar dat kan ook stress opleveren. Nog maar zo weinig tijd, en oh, wat moet ik op tafel toveren? Onze tip: begin ruim op tijd met het bedenken van jouw kerstmenu. Zo houd je het leuk voor jezelf én kun je er echt het beste menu voor een goede prijs van maken voor je gasten!

2. Maak een planning

Welke ingrediënten kun je ruim van tevoren al kopen? Wat moet je echt vers inslaan? Maak voor jezelf een planning en noteer in je agenda wat je wanneer moet doen voor je kerstdiner. Ook handig om in die planning te verwerken: hoeveel tijd kosten de gerechten om klaar te maken? In welke volgorde kun je dat het beste doen op de dag zelf, of eventueel een dag ervoor al? Een planning kan wonderen verrichten!

De volgende taken kun je al lekker vroeg van je to-do lijstje halen: 

 • Wijn, bier en andere drankjes inslaan

 • Menukaarten in elkaar knutselen

 • Droge ingrediënten inslaan (kruiden, bloem, noten, etc.)

 • Diepvriesproducten inkopen (fruit, groente, vlees, vis, etc.)

3. Ga eens proefkoken 

Wil jij tijdens het kerstdiner iets op tafel toveren dat je niet eerder hebt gemaakt? Dan is het een leuk idee om een keer te gaan proefkoken. Zo weet je zeker dat wat jij gaat klaarmaken ook echt haalbaar en lekker is. Leuke bijkomstigheid: je hebt meteen een extra smakelijk avondje te pakken voor jezelf! 

tip

Maak het vooral niet te ingewikkeld voor jezelf. Ook dat scheelt een hoop stress tijdens het kerstdiner. Zorg voor gerechten waarbij jij het volste vertrouwen hebt in jezelf.

tip

4. Relax, het is Kerstmis!  

Eigenlijk is dit de allerbelangrijkste tip: ontspan en geniet van deze mooie dagen. Je bent samen met de mensen die jij het allerliefst vindt en die vinden het echt geen probleem als jij de kaneel bij de stoofpeertjes vergeten bent of de wortels iets te zacht zijn. Uiteraard wil jij stralen met de feestdagen, maar leg de lat niet te hoog. Het is Kerstmis en eigenlijk draait het vooral om het samenzijn met elkaar. Probeer die lat los te laten en vooral te genieten van de mensen om je heen. Wat je ook op tafel tovert, het is eigenlijk altijd goed! 

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

simpele voorgerechten

19 x simpele voorgerechten voor kerst

Een simpel voorgerecht voor kerst staat zo op tafel en heeft maar weinig ingrediënten nodig. Bekijk hier de 19 lekkerste & simpelste koude en warme voorgerechten voor kerst.

Verder lezen
Simpel en snel hoofdgerecht voor het kerstdiner

Simpel & snel kerstdiner: 14 hoofdgerechten voor het kerstdiner in 25 minuten

Jouw hoofdgerecht deze kerst staat binnen 25 minuten op tafel met deze makkelijke recepten. Feestelijk, snel en ontzettend lekker.

Verder lezen
Kerst hoofdgerecht met vis

15x hoofdgerechten voor kerst met vis: simpel en makkelijk

Wil je tijdens het kerstdiner een hoofdgerecht met vis serveren? Bekijk dan deze 15 hoofdgerechten met vis voor het kerstdiner. Makkelijk én lekker!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch