1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Makkelijk 3-gangen kerstmenu onder de €5 per persoon
Makkelijk 3-gangen kerstmenu onder de €5 per persoon

goedkoop 3-gangen kerstmenu

Makkelijk 3-gangen kerstmenu onder de 5 euro per persoon

De feestdagen zijn al duur en druk genoeg, dus komt dit makkelijke 3-gangen kerstmenu goed van pas. De drie gangen bij elkaar kosten minder dan €5,- euro per persoon en elk recept is makkelijk om te maken. Om de kosten laag te houden zijn de drie gangen vegetarisch. Wil je wel graag vlees of vis eten? Voeg dat dan gerust toe. 

Tip: bij de recepten op onze website kun je altijd de prijs per persoon vinden. Dan kun je bij het samenstellen van jouw kerstmenu daar alvast rekening mee houden.

divider

Makkelijk 3-gangen kerstmenu onder de €5,- p.p.

Voor dit makkelijke 3-gangen kerstmenu kozen we drie smakelijke, maar ook makkelijk en snel te maken gerechten uit. Alle drie de gerechten zijn vegetarisch, maar zijn ook heel lekker met een beetje vis of vlees erbij. Het menu kost bij elkaar slechts €3,83 per persoon op basis van de ingrediënten die je gebruikt van de ALDI. 

 1. Voorgerecht: hartige tarte tatins met stoofpeer, blauwe kaas en walnoten
 2. Hoofdgerecht: vegan plaattaart met zoete aardappel, biet en granaatappel
 3. Nagerecht: snelle mini pavlova’s met room, mango en witte chocolade

1. Voorgerecht: hartige tarte tatins met stoofpeer, blauwe kaas en walnoten - €1,45 p.p.

Een klassieke tarte tatin maak je van appel en smaakt zoet. Voor deze variant gebruik je stoofpeertjes, blauwe kaas en walnoten, waardoor de smaak juist hartig is. Een geweldig voorgerecht om dit budget kerstdiner mee te beginnen. Niet alleen zijn deze hartige tarte tatins heel makkelijk om te maken, ze zien er feestelijk uit en zijn lief voor jouw bankrekening. Bak de tarte tatins vlak voor het serveren in de oven, zodat het bladerdeeg krokant blijft. Heb je andere noten in huis? Gebruik die dan in plaats van walnoten. 

hartige tarte tatins

2. Hoofdgerecht: vegan plaattaart met zoete aardappel, biet en granaatappel - €1,80 p.p. 

Een vegan hoofdgerecht tijdens kerst? Deze plaattaart met zoete aardappel, biet en granaatappel volstaat als zalig spektakelstuk. De plaattaart bevat lekker veel groenten, is goed hartig en ziet er prachtig uit. Gek op kaas? Bestrooi de plaattaart dan vlak voor het serveren met verkruimelde geitenkaas of feta. Ook lekker met een stukje vis of een frisse rucolasalade. 

vegan plaattaart

3. Nagerecht: snelle mini pavlova’s met room, mango en witte chocolade - €0,60 p.p. 

Makkelijker wordt het bijna niet met dit easy peasy kerstdessert. Snijd de mango in kleine blokjes, klop de slagroom stijf en rasp de witte chocolade. Meng de vla met de slagroom en het versieren kan beginnen. Vul de meringues met het romige vlamengsel en garneer met de mango en witte chocolade. Een ontzettend lekker, makkelijk en snel kerstdessert. Je kunt deze mini pavlova’s garneren met mango en witte chocolade, maar ook andere soorten fruit, chocolade of decoratie gebruiken. Laat je fantasie de vrije loop en kies wat jij het lekkerst vindt. 

snelle pavlovas

Meer zoals dit:

lekkerste kerstontbijt ideeën

20 lekkerste kerstontbijt ideeën voor €2,50 per persoon

Op zoek naar kerstontbijt ideeën en recepten? In dit artikel vind je maar liefst 20 lekkere recepten voor het kerstontbijt voor minder dan €2,50 per persoon.

Verder lezen
kerstdiner klein budget

Een kerstdiner met een klein budget? We geven 5 tips

Een kerstdiner voor een klein budget? Dat is zeker mogelijk! Met deze tips maak prachtig kerstdiner dat helemaal niet veel hoeft te kosten.

Verder lezen
vegan kerstdiner

Vegan kerstdiner: de slimste tips voor een vegan kerstdiner

Een vegan kerstdiner hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Lees in dit artikel slimme tips voor een vegan kerstdiner en de lekkerste plantaardige recepten.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch