1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Tafel dekken met kerst: 5 tips voor een feestelijke tafel

Tafel dekken met kerst: 5 tips voor een feestelijke tafel

feestelijke tafel

De tafel dekken voor het kerstdiner een hels karwei? Niet als je het ons vraagt! Wij genieten altijd enorm van het feestelijk dekken van de tafel, waarbij we natuurlijk meer bijzonderheden uit de kast halen dan alleen een mooi tafelkleed. We helpen je op weg met simpele tips, zodat jij ook op een makkelijke en budgetvriendelijke manier de tafel mooi kunt dekken voor jouw visite. Met deze tips maak je van de tafel alleen al een bijzondere kerstfeestdecoratie. 

Tafel dekken voor kerst: 5 tips

Een kersttafel dekken is niet moeilijk, als je je houdt aan de juiste volgorde. We zetten de stappen onder elkaar zodat het bij jou thuis niet mis kan gaan. 

1. Begin met het kersttafelkleed

Een goed gedekte tafel begint met een mooi tafelkleed. Dit kan een prachtig linnen kleed zijn dat al jaren alleen tijdens kerst gebruikt wordt. Je kunt ook kiezen voor een mooi modern kleed, met feestelijke glitters bijvoorbeeld. Haal het kleed een paar dagen van te voren uit de kast of verpakking en hang het uit om vouwen te voorkomen. Onthoud wel: de voornaamste reden om een tafelkleed te gebruiken is om je tafel te beschermen tegen omgevallen glazen wijn en lekkende kaarsen… Je kunt er dus vanuit gaan dat je tafelkleed er na kerstavond niet zo mooi meer uitziet als eerst. Heb je een oude molton in huis? Gebruik deze dan ónder het tafelkleed, om te voorkomen dat het kleed gaat glijden.

2. Nu volgt het kerstservies

Ligt het tafelkleed mooi recht op tafel? Haal dan het servies maar uit de kast. Heb je speciaal kerstservies waar al generaties lang de kerstkalkoen op geserveerd wordt? Of gebruik je liever de vertrouwde borden voor de dagelijkse kost? Het maakt niet uit. Met laagjes maak je de tafel speciaal. Bijvoorbeeld door kleine bordjes voor het voorgerecht te gebruiken. Ook met verschillende messen, vorken en lepels zorg je voor een chique tafel door alle gangen van het kerstmenu in te dekken. Vergeet niet de wijn- en waterglazen netjes neer te zetten. Grote wijnglazen gebruik je voor de rode wijn, witte wijn serveer je in een kleiner (wijn)glas. Een klein limonadeglas gebruik je voor het water. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

sneeuwpop theelichten

Feestelijke tafelversiering voor kerst 

Nadat de basis van de tafel af is, is het tijd voor nog leukere dingen: de kerstversiering! 

3. Zelfgemaakte naamkaartjes

Geef het kerstdiner een persoonlijk tintje, door op de borden naamkaartjes van iedereen neer te zetten. Dat lost meteen het probleem op van wie waar komt te zitten en bovendien maak je de tafel er meteen een stuk feestelijker mee. Je maakt al heel simpel een leuk naamkaartje, bijvoorbeeld door iedereen een mooie kerstbal te geven, met daaraan een kaartje met de naam erop. 

4. Lichtjes om een kersttafel mooi te dekken

Een kersttafel is niet compleet zonder veel licht, of je nu kiest voor mooie (gekleurde) kaarsen, kerstlampjes of zelfgemaakte theelichten. Een slinger kerstlampjes naai je met losse steekjes vast aan het kleed voor een betoverend effect. Gebruik je echte kaarsen? Zorg dan voor kaarshoudertjes of kandelaars waarmee je de kaarsen stevig neerzet. Door verschillende kleuren te gebruiken, maak je de tafel extra feestelijk. Theelichten kun je makkelijk zelf knutselen met de kinderen. Wat dacht je van deze leuke sneeuwpop theelichten? 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

sneeuwpop theelichten

5. Servetten

Bij al dat gesmikkel hebben je gasten een servet nodig! Handig, want je slaat twee vliegen in één klap door het servet meteen feestelijk te vouwen. Bijvoorbeeld in de vorm van een kerstboom. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

budget kerstdiner

Meer zoals dit:

kerstster vouwen

Een kerstster vouwen in 5 stappen (met video!)

Zelf een papieren kerstster maken is een prachtige versiering waar je het huis helemaal mee in de kerstsferen brengt. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Verder lezen
rendier knutselen

Kerst knutselen: een rendier knutselen in 5 stappen

Een rendier knutselen is helemaal niet moeilijk. Deze kerst maak je de leukste kerstdecoraties lekker zelf of met het hele gezin.

Verder lezen
creatief met kerstlampjes

Creatief met kerstlampjes: hier kun je ze allemaal voor gebruiken

Kerstlampjes zijn niet alleen leuk in de kerstboom. Wat dacht je van kerstlampjes in een vaas of een lichtsnoer als tafelloper? Deze kerst zijn we maar liefst 6x creatief met kerstlampjes.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch