1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Kerstlampjes in de knoop? 7 tips om ze uit elkaar te halen

Kerstlampjes in de knoop? 7 tips om ze uit elkaar te halen

kerstlampjes

Is de kerstsfeer ver te zoeken zodra je de kerstlampjes uit de knoop moet halen bij het optuigen van de boom? Adem in, adem uit: met deze snelle tips haal je ze in een handomdraai uit elkaar en kun je verder met het leuke werk: de kerstballen.

kerstlampjes

7x tips om kerstlampjes uit de knoop te halen  

Tip 1: Gebruik rubberen handschoenen 

Zo heb je meer grip op de draden en kun je ze steviger vastpakken. Op deze manier krijg je de knoop makkelijker los.

Tip 2: Werk in delen 

Begin door je kerstlampjes in kleinere stukken te verdelen. Trek niet het hele snoer tegelijkertijd uit elkaar, maar focus op een klein gedeelte. Dit maakt het gemakkelijker om te bepalen welk deel van de verlichting in de knoop zit en voorkomt dat de knoop erger wordt. Werk vanaf het begin van het snoer naar het einde. Op deze manier werk je systematisch en hou je overzicht.  

Tip 3: Verwarm de kerstlampjes voorzichtig 

Zijn de draden stroef geworden en krijg je ze daardoor haast niet in beweging? Een trucje om knopen in kerstlampjes los te krijgen, is door ze voorzichtig te verwarmen. Dit maakt de draden en het plastic omhulsel soepeler, zodat het gemakkelijker wordt om ze uit elkaar te halen. Gebruik hiervoor een föhn op een lauwe stand en houd deze ongeveer een minuut bij de knoop. Ondertussen kun je voorzichtig aan de draden trekken om ze in beweging te krijgen.

Tip 4: Rol het ontwarde deel op 

Is het je gelukt om een deel te ontwarren? Rol dat stuk dan voorzichtig op. Hiermee voorkom je dat alles opnieuw in de knoop raakt terwijl je bezig bent aan de andere kant. 

Tip 5: Gebruik een breinaald 

Wist je dat je ook een breinaald kunt gebruiken bij het ontwarren van kerstlampjes? Breng hiervoor een breinaald aan in het midden van de knoop en beweeg rustig heen en weer. Het duurt even, maar met wat geduld zal je zien dat de draden loskomen. Wanneer de draden los zijn, kun je de breinaald in de volgende knoop zetten, tot alle draden los zijn. 

Tip 6: Druppeltje vloeibaar wasmiddel 

Zitten de knoopjes erg vast? Dan kun je vloeibaar wasmiddel proberen. Breng hiervoor een klein druppeltje vloeibaar wasmiddel aan op een doekje. Als je de lampjes al in het stopcontact hebt gedaan, haal ze eruit en wrijf met het doekje over de knoop. Laat het daarna even intrekken en probeer de kerstlampjes voorzichtig uit elkaar te halen. Neem de draden en lampjes vervolgens af met een droge doek om alle resten vloeibaar wasmiddel te verwijderen.  

Tip 7: Voorkom toekomstige knopen 

Je hebt natuurlijk geen zin om volgend jaar wéér al die kerstlampjes uit elkaar te halen. Bewaar ze daarom goed. Wikkel ze op in een lus en maak gebruik van een stuk touw om ze bij elkaar te houden. Je kunt de kerstlampjes ook om een stukje hout heen draaien. Bewaar ze op een droge en koele plaats om de draden goed te houden.

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

alternatieve kerstboom

De 4 leukste alternatieven voor een kerstboom

Wil jij iets anders dan een traditionele kerstboom in huis? ALDI geeft je tips hoe je op creatieve wijze de leukste alternatieven voor een kerstboom in huis haalt!

Verder lezen
kerstboom servet vouwen

Een kerstboom vouwen van een servet: 5 stappen

Wil jij dit jaar met kerst de tafel geheel in stijl dekken? Dan mogen deze kerstboomservetten niet ontbreken.

Verder lezen
kerstboom opruimen

De ultieme tips om jouw kerstboom op te ruimen zonder naalden overal in je huis

Na wekenlang het lichtpuntje in de kamer te zijn, is het onvermijdelijk en moet je echt de kerstboom gaan opruimen. Het liefst zonder naalden overal.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch