1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. De ultieme tips om jouw kerstboom op te ruimen zonder naalden overal in je huis
De ultieme tips om jouw kerstboom op te ruimen zonder naalden overal in je huis

Kerstboom opruimen

De kerstboom opruimen zonder naalden overal in je huis: 5 tips

Na wekenlang het stralende middelpunt in de woonkamer te zijn, is het onvermijdelijk om na de feestdagen de kerstboom weer op te ruimen. Dat opruimen is makkelijker gezegd dan gedaan, want ieder jaar weer ligt het hele huis vol met naalden, en dat is zó vervelend. Gelukkig kun je met deze 5 slimme tips jouw kerstboom opruimen zonder naalden in ieder hoekje van het huis.

tip

Een kerstboom valt altijd een beetje uit, helemaal in de laatste week. Gooi deze naalden niet weg, maar gebruik ze als bedekking van de aarde in de tuin. Deze naalden zijn namelijk perfect als isolatie voor planten!  

tip

De kerstboom netjes opruimen 

1. Begin met het opruimen van de decoratie 

Voordat je de kerstboom de deur uit doet, wil je natuurlijk eerst alle decoratie verwijderen. Doe dit zo voorzichtig mogelijk om het aantal naalden dat nu al uit de boom valt te beperken. Vooral met het lichtsnoer kun je heel wat schade voorkomen door deze van achter naar voren van de boom los te maken. Dus: waar je bent geëindigd met het decoreren van de boom, daar begin je nu met opruimen. Wikkel het lichtsnoer meteen om je arm en hij is mooi opgerold voor volgend jaar.   

2. Slimme tip vooraf: pak de boom bij het optuigen in

Wie slim is, pakt de boom al bij het optuigen in. Huh? Ja! Plaats een grote vuilniszak onder de boom, zodat deze helemaal klaar ligt wanneer het tijd is om de boom op te ruimen. Je hebt speciale kerstboomzakken die je hiervoor kunt gebruiken, maar ook een extra grote zak voor de restcontainer past als het goed is om de boom. Je kunt natuurlijk ook de zak bij het opruimen zelf om de boom heen doen, maar dan moet hij wel zo groot zijn dat je het makkelijk van boven naar beneden kunt doen, of hopen dat er twee sterke armen in de buurt zijn om de boom op te tillen terwijl de ander de zak eronder en omheen doet.  

kerstboom naalden

De kerstboom uit huis

3. Hoe krijg je de kerstboom uit huis? Gebruik een laken 

Onze favoriete en meest duurzame tip voor het opruimen van de kerstboom: gebruik een (oud) laken om de boom in te pakken. Ook hier kun je weer van beneden naar boven, of van boven naar beneden de boom inpakken. Een andere optie is om een laken op de grond te leggen en daar de boom in te pakken en zo naar buiten te dragen. Het laken klop je na afloop goed uit (buiten!) en ho ho ho, geen naald in je woonkamer en gang te bekennen.  

4. Zo krijg je alle naalden uit het huis

Oké, misschien liggen er toch één of twee naalden in de kamer. In dat geval ruim je die met het juiste gereedschap in een handomdraai op. Het makkelijkst is natuurlijk de stofzuiger, maar haal dan wel de borstel eraf. De naalden blijven namelijk hangen in de haren van de borstel en dan ben je nog verder van huis. Een andere optie is een rubberen bezem. De stroeve haren van een rubberen bezem vegen de naalden gemakkelijk bij elkaar.    

5. Hergebruik je boom

Nee, niet voor volgend jaar, dat gaat ‘ie niet redden. Je kunt wel jouw kerstboom hergebruiken in de tuin door de takken eraf te halen en deze als bescherming voor kwetsbare planten te gebruiken. Wanneer het vriest bieden de takken van zo’n dennenboom een hoop warmte! Een oude boom is ook een goede schuilplek voor vogels, of op de bodem van de vijver voor vissen. Wanneer de boom vergaat, gooi je hem bij de composthoop.  

Meer zoals dit:

Kersttafel versieren

4 x de kersttafel origineel dekken en versieren

Het kerstdiner eet je het liefst aan een prachtig versierde kersttafel, maar hoe doe je dat zonder dat je teveel geld uitgeeft? 4 originele tips om jouw kersttafel te dekken.

Verder lezen
glittervrij huis

Tips voor kerst: zo hou je een glittervrij huis

De feestdagen zijn een tijd van glitter en glamour, maar de glitter wil je niet in het héle huis vinden. We delen 3 tips die je deze kerst nog kunt invoeren voor een glittervrij huis.

Verder lezen
Kerstdecoratie

3 tips voor feestelijke kerstdecoratie in huis

Wil jij jouw huis voor de feestdagen betoveren met kleur? Creëer op een betaalbare manier een waar kerstsprookje met deze tips. Want wie slim en creatief is, haalt voor een prikkie de leukste kerstdecoratie in huis.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch