1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Van ovenschotel tot soep: 3 x aardappel toevoegen voor extra volume

Van ovenschotel tot soep: 3 x aardappel toevoegen voor extra volume

aardappel ovenschotel

Koken met een budget kan soms lastig zijn, zeker als je zoekt naar gerechten die goed vullen. De aardappel is dan je beste vriend, want piepers zijn goedkoop, verzadigend en geven ook nog eens een lekkere bite. In dit artikel lees je dan ook hoe je met aardappelen extra volume aan je favoriete gerechten geeft. Zin om meteen de keuken in te duiken? Scrol dan verder naar beneden voor de lekkerste recepten met aardappels. 

Aardappelen voor extra volume

Hoewel je zo’n beetje elk gerecht met aardappelen kunt maken, zijn er grofweg drie categorieën die soms wel wat extra vulling kunnen gebruiken in de vorm van zo'n aardappel. Dat geldt voor ovenschotels, salades en soepen. In dit artikel wordt ingegaan op die drie soorten gerechten – en hoe je ze op een smakelijke manier met een klein budget extra body geeft. Bij elk gerecht staat ook welk type aardappel je kunt gebruiken – wel zo handig. 

 1. Aardappel ovenschotel 

 2. Aardappelsalade 

 3. Door de soep 

aardappel ovenschotel

1. Aardappel ovenschotel 

Veel ovenschotels worden al standaard met aardappelen gemaakt. Is dat niet het geval, voeg ze dan gerust zelf toe. Zorg wel dat er genoeg vocht in de vorm van bijvoorbeeld bouillon, melk, room of tomaten in gaat, of gaar de aardappels van tevoren. Gebruik lichtkruimige aardappels voor een zachte bite en snijd ze in dunne plakjes of grove stukken. Ook lekker met zoete aardappelen!

2. Aardappelsalade 

De aardappelsalade staat bekend als bijgerecht tijdens het barbecueën of gourmetten. Zonde, want een aardappelsalade is eigenlijk het hele jaar door lekker. Zeker als je ’m zelf maakt. Maak een klassieke aardappelsalade met vastkokende aardappels of krieltjes en een dressing op basis van mayonaise. Of voeg simpelweg gekookte of geroosterde lichtkruimige aardappeltjes, geroosterde zoete aardappelen of krieltjes toe aan een salade naar keuze. 

3. Door de soep 

Veel mensen vinden soep niet vullend genoeg als avondeten. Voeg je een handjevol aardappelblokjes toe, dan is het in één klap een volwaardige maaltijd. Voeg kruimige aardappels toe voor extra binding bij een soep op basis van bouillon. Deze vallen namelijk een beetje uit elkaar en bevatten meer zetmeel dan vastkokende piepers. Zoete aardappel is lekkerder door een iets dikkere soep, zoals tomatensoep of een currysoep. Heb je nog wat gekookte aardappels over van een dag eerder? Snijd ze in superkleine blokjes, bak ze krokant in de olie en gebruik als garnering.  

Recepten met aardappelen 

Aardappelen zijn dus hartstikke veelzijdig, vullend en ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee. Is bovenstaande inspiratie niet voldoende en wil je liever een volledig recept? Kijk dan eens naar onderstaande gerechten met aardappelen. Zo vind je onder meer een zalige puree met krokante zuurkool, de populaire hasselback aardappelen en de allerlekkerste gebakken aardappeltjes met rozemarijn. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

aardappelhacks

Meer zoals dit:

aardappelen

Aardappel op 4 manieren: koken, bakken, poffen & pureren

Hoe lang moet je aardappels koken en wat is de lekkerste manier om aardappels te bakken? Lees hier alles over aardappels koken, bakken, poffen en pureren.

Verder lezen
aardappelpuree maken

Hoe maak je de ultieme aardappelpuree?

Aardappelpuree is één van de meest gegeten aardappelgerechten. Lees in dit artikel hoe je de ultieme aardappelpuree maakt.

Verder lezen
Hasselback aardappelen

Hasselback aardappelen: zo maak je dit bijgerecht (met video!)

Hasselback aardappelen zijn best makkelijk om te maken en zien er feestelijk uit op tafel. Je bakt ze in de oven of airfryer. Lees in dit artikel hoe je zelf hasselback aardappelen maakt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch