1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Feestelijke voorafjes: 9 soepen voor het kerstdiner

Feestelijke voorafjes: 9 soepen voor het kerstdiner

soepen kerstdiner

Kerst is de tijd van gezelligheid, tradities en heerlijk eten. Een lekkere soep is een echte klassieker om je kerstdiner mee te beginnen. Deze 9 soorten soepen zijn perfect om te serveren als voorgerecht. Je maakt gegarandeerd indruk op je gasten!

soepen kerstdiner

Voorafje met kerst: dit zijn de 9 lekkerste soepen voor het kerstdiner 

Een soep als voorgerecht is een lekker begin van je kerstdiner. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten dat er altijd wel een recept is dat iedereen lekker vindt. Een soep is een fijn, warm begin van je maaltijd en je kunt zelf kiezen voor een lichtere of juist zwaardere soep. Door te variëren met de garnering kun je je soep bovendien heel feestelijk maken.

Tomatensoep 

Tomatensoep is altijd goed. Dus ook zeker voor het kerstdiner. Bovendien valt deze soep altijd in de smaak én kun je hem feestelijk maken met een originele topping. Kies voor een frissere tomatensoep als je je diner rustig wilt beginnen met een licht gerecht. Of ga voor een romige tomatensoep met een topping zoals garnalen, voor een chic begin van je avond. 

Geen tijd om te koken? Koop dan een kant-en-klare soep en voeg daar wat kookroom en basilicum aan toe. Niemand die doorheeft dat dit niet jouw eigen soep is.

Gebonden groentesoep 

Bij groentesoep denk je misschien aan bouillon die je maakt als je ziek bent. Maar een gebonden soep op basis van groente is ook heel geschikt als voorgerecht voor je kerstdiner. Je kunt vrijwel elke groentesoort gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor een romige soep van bloemkool of kies voor een frisse groene doperwtensoep met kokos en limoen voor een exotisch kerstdiner. Wil je liever wat meer kerstkleuren? Maak dan eens een bietensoep. Die kun je zowel koud als warm serveren.

Koude soep 

Koude soep, zoals gazpacho, kan ook heerlijk zijn als feestelijk voorgerecht. Serveer het bijvoorbeeld in kleine glaasjes of in een klein kopje als amuse. Als je begint met een koud soepje, begin je bovendien op een hele rustige manier aan je diner. Het is niet meteen te heftig voor je maag. Ook fijn: je hoeft als chef ook niet meteen al te veel te doen. Een koude soep kun je namelijk makkelijk eerder voorbereiden en je hoeft hem niet eens op te warmen voor het serveren. Zo kun je ook rustig zelf aan tafel aanschuiven en kletsen met je gasten.

Vissoep 

Vissoep is een heel feestelijk begin van je kerstdiner. Van oorsprong was het ook gebruikelijk om vis te serveren tijdens kerst. Daarnaast is een vissoep serveren als kerst voorafje niet alleen een lekkere, maar ook een slimme keuze. Vissoep combineert namelijk goed met een lichte, witte wijn of zelfs een glas bubbels. Dat is zeker als je een uitgebreid kerstdiner hebt, lekker om licht te beginnen. 

Meer zoals dit:

simpele voorgerechten

19 x simpele voorgerechten voor kerst

Een simpel voorgerecht voor kerst staat zo op tafel en heeft maar weinig ingrediënten nodig. Bekijk hier de 19 lekkerste & simpelste koude en warme voorgerechten voor kerst.

Verder lezen
soep maken

Soep maken: 5 makkelijke en snelle recepten

Wil jij een soep maken die je zo op tafel zet? Hier kun je de makkelijkste, snelste en lekkerste recepten vinden voor een klein prijsje.

Verder lezen
Gazpacho soep

Gazpacho soep: hoe maak je het en waar komt het vandaan?

Alles wat je altijd al hebben willen weten over gazpacho, de koude soep uit Spanje. Inclusief een recept voor een groene en een rode gazpacho.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch