1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 6x leuke knutselideeën om te knutselen in de zomer

6x leuke knutselideeën om te knutselen in de zomer

leuke knutselideeën knutselen zomer

Bij lekker weer is het heerlijk om in de tuin aan de slag te gaan. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, in iedere tuin kun je leuke dingen doen. Zoek je inspiratie voor wat leuke activiteiten voor kinderen? Hieronder staan 5 leuke en leerzame ideeën, waardoor ze zich geen moment zullen vervelen. 

leuke knutselideeën knutselen zomer

Tuin ideeën: 6x activiteiten voor kinderen 

1. Moestuin voor kinderen

Wil je iets leuks in de tuin voor je kinderen maken? Een moestuin is een hartstikke goed idee. Het is niet alleen duurzaam, maar je kunt ook geld besparen omdat je je eigen groenten kweekt. Het enige wat je voor een moestuin nodig hebt is een stukje tuin, zaden, aarde en wat geduld. Kies de lievelingsgroente van je kinderen uit en laat ze er samen of alleen voor zorgen. Op die manier is het ook nog eens leerzaam! 

2. Avocado pit planten

Avocadoliefhebbers opgelet: wist je dat je een avocadopit in de tuin kunt planten, waarna de pit kan uitgroeien tot een heuse avocadoboom? Het kan even duren voordat er daadwerkelijk avocado’s aan komen, maar het is zeker een leuk proces om te volgen. Maak hiervoor de avocado pit eerst schoon en pel het bruine laagje er vanaf. Hang de pit daarna met de onderkant in wat water. Duw hiervoor drie tandenstokers in het midden van de pit, waardoor de pit netjes in het water blijft hangen. Na een aantal weken zie je de wortels tevoorschijn komen. Als de wortels ongeveer tien centimeter lang zijn dan kun je de pit in de tuin planten. Hou bij het planten de pit half boven de grond. Daarna zal je zien dat je boom steeds groter wordt. 

3. Onkruid verwijderen  

Zeker als je een grote tuin hebt, dan zal er hier en daar onkruid groeien. Je kunt je kinderen inzetten om dit onkruid te verwijderen. Tuinhandschoenen aan en gaan met die banaan! Laat ze onkruid bestrijden met schoonmaakazijn of zout. Ook kunnen ze aan de slag gaan met een schoffel, een hark of een onkruidkrabber. Na een middagje werken is de tuin heerlijk opgeknapt.

4. Groenten in pot kweken   

Mocht je geen plaats hebben voor een grote moestuin, dan kun je ook groenten in een pot kweken. Wedden dat jouw kinderen dit erg leuk vinden? Zo kunnen ze één of meerdere potten met groenten kweken. Er zijn verschillende groenten geschikt om in een pot te kweken zoals tomaten, komkommers, courgette, erwten en wortels. Let op: als je kiest voor een buitenpot, maak dan een gat aan de onderkant. Op die manier kan overtollig regenwater makkelijk wegstromen. 

5. Beestjes zoeken met een vergrootglas 

Zijn jouw kinderen dol op beestjes? Pak dan snel een vergrootglas en laat ze op zoek gaan naar beestjes. Wormen, lieveheersbeestjes, vliegen, sprinkhanen: er zijn  verschillende insecten te vinden in tuinen. Laat je kinderen de beestjes bestuderen en er een mooie tekening van maken. Heel leerzaam en ze zijn mooi weer een paar uur zoet. 

5. Een Spaanse waaier knutselen

In Spanje gebruiken veel mensen een Spaanse waaier, waarmee ze zichzelf tijdens warme dagen wat verkoeling kunnen geven. Heerlijk, zo’n koel windje! Naast die verkoeling, ziet zo’n waaier er natuurlijk gewoon leuk uit. Wil je ook een Spaanse waaier? Maak hem dan gewoon zelf! In 5 eenvoudige stappen knutsel je samen met je kind een mooie Spaanse waaier, waarna je je direct in Spanje waant. Klik op de video om te leren hoe je eenvoudig een leuke knutsel project kan beginnen!

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

Spaanse waaier

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

vetbol maken

Zelf een vetbol maken voor vogels

In de winter kunnen de vogels buiten wel een extraatje gebruiken. Gelukkig kan je gemakkelijk zelf een vetbol maken voor vogels. Dat is heerlijk vogelvoer voor tuinvogels!

Verder lezen
kinderfeestje thuis

Kinderfeestje thuis vieren? 5x ideeën

Ben je van plan om een kinderfeestje thuis te vieren? Bekijk dan deze 5 leuke ideeën voor een onvergetelijk kinderfeest.

Verder lezen
plantenvoeding

Welke keukenresten kun je gebruiken als plantenvoeding voor de tuin?

Biologische plantenvoeding maak je helemaal zelf met restjes uit de keuken. Wij leggen je uit hoe!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch