1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Welke keukenresten kun je gebruiken als plantenvoeding voor de tuin?
Welke keukenresten kun je gebruiken als plantenvoeding voor de tuin?

plantenvoeding

Zelf plantenvoeding maken van keukenresten doe je zo

Is jouw GFT bak ook altijd snel vol? Dan kan het heel interessant en duurzaam zijn om zelf jouw plantenvoeding te maken. Sommige keukenresten kunnen een tweede leven krijgen door ze gebruiken als plantenvoeding. Onze favoriete keukenresten om zelf plantenvoeding mee te maken zijn bananenschillen, koffie en eieren. We vertellen je graag hoe je deze drie keukenresten gebruikt om zelf plantenvoeding te maken.

keukenresten plantenvoeding

Bananenschil als plantenvoeding 

Bananenschillen zijn een goed voorbeeld van keukenresten die perfect zijn als voeding voor jouw planten. Net als wij, smullen planten van bananen. Alleen maak je de plant net zo blij met de schil. Dubbel zo fijn dus, want dat betekent dat iedere bananenschil een tweede leven krijgt! Dankzij de grote hoeveelheid voedingsstoffen, zoals kalium, fosfaat, natrium en magnesium, voegt een bananenschil veel toe aan de bodem waar de wortels van de plant groeien.

Je kunt de schil op verschillende manieren aan de bodem toevoegen. Bijvoorbeeld door hem in kleine stukjes te snijden en deze te begraven. Begraaf de schil op zo’n tien centimeter diepte en je planten halen er zelf de voedingsstoffen uit. Je kunt de schil ook op de aarde leggen om bladluis op afstand te houden. Als laatste kun je ook bananenwater creëren door de schil te laten weken en het water te gebruiken om planten water te geven. 

Koffie als plantenvoeding

Koffietijd voor de tuin! Koffie als plantenvoeding gebruiken is een perfecte manier om koffiedik te hergebruiken. Dit is het makkelijkst wanneer je filterkoffie gebruikt, dan hoef je alleen maar het koffiedik tussen de planten op de aarde te strooien. Koffiedik bevat voedingsstoffen zoals magnesium, fosfor, kalium en stikstof en daar zijn planten dol op. Bijkomend voordeel: slakken en katten zijn er dan weer géén fan van, dus die hou je er mooi mee op afstand. 

Eieren als plantenvoeding

Naast koffie en bananenschillen, kun je ook heel eenvoudig eierschalen als biologische plantenvoeding gebruiken. De voedingsstoffen in eierschalen zijn ideaal voor vruchtdragende planten en je maakt het simpelweg door de eierschalen fijn te malen, bijvoorbeeld met een vijzel. Voeg de fijngemalen eierschalen toe in bijvoorbeeld de moestuin. Tomaten-, aubergine- en paprikaplanten worden heel blij van die extra boost calcium. 

Meer zoals dit:

​​Tocht in huis

Tocht in huis? 5 handige tips om de kou en tocht tegen te gaan

​​Tocht in huis? Dat wil je niet! We geven tips hoe je de tocht deze winter buiten de deur kunt houden.​

Meer informatie
planten inpakken

Planten vorstvrij inpakken: zo pak je planten in voor de winter

Bescherm jouw planten in de tuin tegen de kou van de winter door ze vorstvrij in te pakken. Hoe? Dat lees je hier.

Meer informatie
red de restjes

Koken met kliekjes: 7 ideeën met overgebleven groente en fruit

Heb jij vaak groente en fruit kliekjes? Die gooien we natuurlijk niet weg! We geven 7 ideeën met recepten waarin je jouw kliekjes kunt gebruiken.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch