MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

In de hitte van de zomer gaat er niets boven een verfrissend voorgerecht aan het begin van een diner. Koude voorgerechten bieden niet alleen verkoeling, maar zijn ook vaak een rustige start van een avondje uitgebreid tafelen. Daarnaast zijn koude voorgerechten vaak eenvoudig om te maken. Ideaal dus als het te heet is om lang in de keuken te staan. Inspiratie nodig? Dít zijn vier koude voorgerechten waarmee je een zomers diner goed begint.

4 x zomerse koude voorgerechten 

Met het mooie weer is het tijd voor koude voorgerechten. Die zijn namelijk een lekker fris begin van een zomerse avond. Begin je diner bijvoorbeeld eens met ceviche, een frisse gazpacho, een zomerse variatie op carpaccio of een moderne garnalencocktail.

1. Ceviche 

Ceviche, een populaire Latijns-Amerikaanse delicatesse en een super fris en zomers gerecht. Ceviche bestaat uit rauwe vis of zeevruchten, zoals garnalen of inktvis, gemarineerd in een mengsel van citrussappen, uien en kruiden. De zure citrussappen ‘garen’ de vis. De toevoeging van tomaten, avocado en koriander zorgt voor kleur én textuur!

2. Gazpacho 

Voor wie zin heeft in soep, maar dan in de zomer, is gazpacho een perfecte oplossing. Deze Spaanse klassieker is een koude soep gemaakt van rijpe tomaten, komkommer, paprika, ui en knoflook, gepureerd tot hij fluweelzacht is. Gazpacho wordt vaak als koud voorgerecht geserveerd met een vleugje olijfolie en verse kruiden.

3. Carpaccio van vlees, vis of groente 

Klassiek en tijdloos, zo kun je carpaccio wel noemen. Dit voorgerecht bestaat uit ultradunne plakjes rauw vlees, zoals rundvlees of tonijn, die worden gemarineerd in een delicate dressing. Meestal geserveerd met rucola, Parmezaanse kaas en een vleugje truffelolie, is carpaccio perfect voor een verfijnde zomerse maaltijd.

4. Garnalencocktail 

De garnalencocktail is een klassieker. Maar door daar originele ingrediënten zoals mango aan toe voegen of hem eens anders te serveren, bijvoorbeeld in een halve avocado, wordt het toch een verrassend koud voorgerecht voor in de zomer.

Meer zoals dit: