Sticky aubergine zou iedereen eens moeten proberen. De paarse groente is geliefd in menig keuken, van de Franse tot de Midden-Oosterse en zelfs in China en Japan. De reden dat de aubergine zo populair is? De structuur is zacht en vlezig tegelijk, en ze neemt heel makkelijk verschillende smaken aan. Ideaal dus als basis voor een vegetarisch gerecht met favoriete smaakmakers. Lees hier hoe je zelf sticky aubergine maakt.

Sticky aubergine: dit is het en zo maak je het 

Sticky aubergine is een gerecht waarbij de aubergine sticky, ofwel kleverig wordt gemaakt. Meestal ontstaat het plakkerige sausje bij het bakken door verschillende ingrediënten, zoals ketjap, sojasaus en boter. Het resultaat is een gerecht met een ontzettend rijke smaak, wat goed combineert met meer neutrale producten zoals rijst en noedels.

Aubergine uit de oven 

Aubergine uit de oven is ook een fijne bereiding. Het kost net wat meer tijd dan aubergine bakken in een pan, maar eenmaal in de oven heb je er nauwelijks omkijken naar. Je kunt ervoor kiezen om de aubergine in z’n geheel of gehalveerd in de oven te roosteren, maar ook in blokjes of in plakjes. Besprenkel met olijfolie en een beetje zout en rooster tot het vruchtvlees zacht aanvoelt en goudbruin kleurt.

Lekkere auberginerecepten 

Naast sticky aubergine en aubergine uit de oven zijn er nog genoeg andere lekkere auberginerecepten. Denk aan een simpele pasta met tomatensaus en aubergine, een rijstbowl met aubergine en vega gehakt of een koude noedelsalade met aubergine. Liever een keer wat anders? Probeer dan eens de pizza van Turks brood met hummus en gefrituurde aubergine of maak Italiaanse caponata.

Meer zoals dit: