1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Gegrilde aubergine met gele kerriecouscous

Gegrilde aubergine met gele kerriecouscous

aubergine

Gemakkelijk

30Min

2 Personen
1 aubergine
olijfolie
200 g couscous
250 ml water
1 el kerrie
2 el pinda’s, fijn gehakt
1 stengel bosui, in ringetjes
150 ml Griekse yoghurt naturel
Zout & peper
Bosje koriander, fijn gesnipperd
Mail recept

Gegrilde aubergine met pinda’s, bosui, yoghurtdressing en gele kerriecouscous

De aubergine is het boegbeeld van de Midden-Oosterse keuken. De Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi maakte de groente razend populair en dat is niet gek als je bedenkt hoe veelzijdig aubergines zijn. Je kunt aubergines namelijk grillen, in ronde of langwerpige plakken, maar ook roosteren, poffen, bakken en zelfs blakeren. Door de neutrale smaak past zo’n beetje elk ander ingrediënt er ook goed bij.

Kijk maar naar dit recept, voor gegrilde aubergines met pinda’s en bosui, een frisse yoghurtdressing en gele kerriecouscous. Een heerlijk vegetarisch recept met aubergine voor elke dag van de week. Lekker voor een doordeweeks dag, maar ook feestelijk genoeg voor een etentje. De aubergines moeten weliswaar 30 minuten de oven in, maar die tijd kun je weer gebruiken voor de rest van het gerecht en een momentje rust voor jezelf. Ook lekker met gepofte tomaatjes, gebakken kip of vis erbij. 

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 220 graden.

Stap 2

Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Gebruik een mesje om een ruitpatroon in het vruchtvlees te snijden. Snijd niet te diep door. Wrijf de aubergines in met wat zout.

Stap 3

Leg de auberginehelften in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Schenk er een flinke scheut olijfolie overheen en wrijf de olie goed in de inkepingen. Bak de aubergine ongever 30 minuten in de warme oven. 

Stap 4

Maak ondertussen de couscous. Doe deze samen met het water en een scheut olijfolie in een mengkom en roer goed. Na ongeveer 10 minuten is de couscous gaar. Roer er dan het kerriepoeder en een flinke snuf zout en peper door. Voeg als laatste de fijngehakte koriander toe en roer goed. 

Stap 5

Roer de Griekse yoghurt met een scheutje olijfolie in een kommetje en breng ook deze op smaak met zout en peper. 

Stap 6

Haal de gegrilde aubergine uit de oven, verdeel over borden en schep er de pinda’s en de ringetjes bosui overheen. Serveer de gegrilde aubergine met de gele kerrierijst en met de yoghurtdressing. 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,92 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch