1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Pasen net even anders: zo maak je een heerlijke vegan paasbrunch
Pasen net even anders: zo maak je een heerlijke vegan paasbrunch

vegan paasbrunch

Pasen net even anders: zo maak je een heerlijke vegan paasbrunch

Ben jij op zoek naar goede ideeën voor een vegan paasbrunch? Bij Pasen denken we toch vaak aan een (paas)eitje, maar niets is minder waar! Er is genoeg keuze. Je kan kiezen uit verschillende recepten én heerlijke drankjes om te serveren. Wij delen tips om jezelf en jouw gasten te verwennen met vegan paasbrunch inspiratie. Enjoy!

Heerlijke soepen voor een vegan paasbrunch

Als we aan Pasen denken, dan denk je als snel aan de kleur geel. Hoe leuk is het om deze kleur ook in je gerechten te verwerken voor de paasbrunch? Soep is hier het ideale gerecht voor. Het is makkelijk te maken, geeft een warm gevoel voor de brunch en je hebt gelijk al wat van de nodige groente binnen. In een handomdraai maak je een smaakvolle soep met een diepe kleur geel, die je ook makkelijk een dag van tevoren kan maken. Even opwarmen op de dag zelf en je hebt zo een lekker warm gerecht tijdens de paasbrunch, dat ook nog eens vegan is! 

Maak een keuze uit deze gele paassoepen: 

Speel op safe met brood

Twijfel je wat je wel of niet kan serveren voor een vegan paasbrunch? Met de meeste broden speel je op safe. Eigenlijk hoef je alleen maar op het etiket te checken of het brood zuivel of ei bevat. Zo kan je kiezen voor de vers afgebakken Bakkersgoud broden van ALDI, gemaakt op Nederlandse bodem. Het Rustiek Extra Volkoren brood is bijvoorbeeld zo’n goede keuze. Een 100% volkorenbrood met extra veel vezels én het Huismerk Product van 2021. Je vindt de meeste broden in ons assortiment al voor onder de €2 voor een heel brood. Dat is nog eens voordelig.

Wat eet je op je brood als vegan? Laat de boter, kaas en vleeswaren achterwege en kies voor hartige opties zoals hummus, avocado of appelstroop. Als zoet beleg kan je kiezen voor jam, 100% pindakaas of speculoos. 

Warme vegan uitblinkers

Vind je het lekker om warme gerechten toe te voegen aan je paasbrunch? Denk dan bijvoorbeeld aan het toevoegen van vegan vleesvervangers. We hebben een ruim assortiment: van vegan kipburgers tot vegan balletjes (best getest!). Daarnaast kan je naar de Amerikaanse traditie ‘hashbrowns’ bijvoorbeeld ook denken aan het serveren van rosti-rondjes. Voor een warme bite en een nét wat andere smaak. Maak bijvoorbeeld met de vegan balletjes een smakelijke Aziatische Paaswrap, met groente van het seizoen zoals groene asperge. 

Feestelijke vegan drankjes voor op tafel

Uiteraard wil je bij je vegan paasbrunch ook een smaakvol drankje serveren. Lekker én fris is de sparkling water met frambozen en sinaasappel. Serveer het drankje in een champagneglas en het ziet er feestelijk uit! Het is makkelijk te bereiden en een lust voor het oog. Wat dacht je daarnaast van een heerlijke ontbijtsmoothie? Boordevol vitamines, vullend en geeft kleur aan de tafel. Zet het in een grote kan op tafel tijdens de paasbrunch zodat iedereen een glaasje kan inschenken.  

Bekijk de recepten voor deze feestelijke vegan drankjes:  

Dek de tafel voor de vegan paasbrunch

Maak je vegan paasbrunch compleet door aandacht te besteden aan een mooi gedekte tafel. Leg een linnen tafelkleed neer en versier de tafel met bloemen en takken. Leuk servies mag ook zeker niet ontbreken aan de paastafel, evenals mooie servetten én sfeervolle dinerkaarsen! 

Meer zoals dit:

20 ideeën voor een vegetarische Paasborrel

20 ideeën voor een vegetarische Paasborrel

Wil jij een vegetarische Paasborrel organiseren? Dat is makkelijker dan je denkt! Simpele recepten, ideeën en praktische tips.

Verder lezen
vegan paasbrunch

Pasen net even anders: zo maak je een heerlijke vegan paasbrunch

Op zoek naar goede ideeën voor een vegan paasbrunch? ALDI inspireert je om Pasen net even anders te vieren met een originele vegan paasbrunch.

Verder lezen
Vegan hoofdgerecht

Vegan hoofdgerecht? Een handig lijstje mét recepten

Wil je vanavond een vegan maaltijd als hoofdgerecht? We zetten alle mogelijkheden handig op een rijtje mét recepten!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch