1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. De leukste picknick ideeën: wat maak je klaar en neem je mee?
De leukste picknick ideeën: wat maak je klaar en neem je mee?

picknick ideeën

De leukste picknick ideeën: wat maak je klaar en neem je mee?  

Met de juiste voorbereiding is een goede picknickmand zó klaargemaakt. Een goed gevulde picknickmand heeft lekkere hapjes, drankjes en salades én uiteraard alle benodigdheden om de picknick vlekkeloos te laten verlopen. 

picknickmand

Wat neem je mee als je gaat picknicken?

Zorg voor een stressvrije picknick door de dag van tevoren al te starten met de voorbereidingen. Leg vries- of koelelementen alvast in de vriezer en zorg ervoor dat het picknickkleed gewassen is. Het is gezellig om met het hele gezin op één kleed te zitten, maar voor een grote groep is het verstandig meerdere kleden mee te brengen. Of vraag of ze zelf een kleed meebrengen, vind vast niemand erg. 

Gebruik deze handige checklist om ervoor te zorgen dat je niets vergeet: 

 • Picknickkleed
 • Bestek, borden en bekertjes
 • Opscheplepels
 • Servetjes of keukenpapier
 • Spelletjes
 • Vuilniszakken
 • Water
 • Vries- of koelelementen

Wat maak je klaar als je gaat picknicken? 

Het allerbelangrijkste tijdens de picknick zijn natuurlijk de hapjes en drankjes. Een goede picknickmand zit nu eenmaal vol met allerlei lekkers. Van frisse limonade, tot knapperige quiches: dit zijn onze favoriete picknick ideeën.

Snijd zoveel mogelijk eten van tevoren. Het scheelt een hoop geknoei en is ook een stuk veiliger wanneer je het eten in de keuken alvast in kleine porties verdeelt. 

Salades 

Van pastasalade tot couscoussalade; salades doen het altijd goed tijdens een picknick. Ga voor één grote salade, of bereid meerdere kleine salades voor. Wat dacht je van een frisse salade met rauwe ham en meloen? Of een vullende salade met zoete aardappel en kikkererwten? Of ga voor een variant op de klassiek aardappelsalade met een krieltjessalade. Spontane picknick en geen tijd om te kokkerellen? Kies dan voor een combinatie van verschillende kant-en-klare maaltijdsalades uit de winkel. Breng dan de dressing apart mee, dan blijft de salade frisser. 

salades

Hapjes  

Een quiche is een handig picknickgerecht. Het is namelijk gemakkelijk vooraf te bereiden en smaakt koud nog steeds hartstikke lekker - soms zelfs lekkerder! Voor wie geen tijd heeft urenlang quiches te bakken zijn kant-en-klare quiches een perfecte oplossing. Andere makkelijke hapjes zijn vers fruit, borrelhapjes en noten. Zo kan iedereen lekker blijven smikkelen en extra lang van de picknick genieten.

Drankjes

Om de dorst te lessen kun je heerlijke alcoholvrije fruitcocktail klaarmaken: met vers fruit, verse munt en lekker veel ijs. Voor ieder die wat vitamientjes aan de picknick toe wilt voegen is een smoothie een goede toevoeging. Maak ze zelf of koop ze kant-en-klaar. Een extra fles limonade of water kan overigens ook geen kwaad. Vooral niet om de dorst te lessen van (veel) spelende kinderen.

sangria

Soep 

Nee, warme soep op een zomerse picknick klinkt niet echt als een goed idee. Een koude gazpacho daarentegen is een verrassende afwisseling in de picknickmand.

Zoetigheid 

Een dessertje is niet alleen lekker na een échte maaltijd, ook een picknick verdient een zoete kers op de taart. Onze favoriet? Een fruitpizza van cantaloupe, jammie!  

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

pasta salade

De lekkerste pastasalades voor de picknick

Een pastasalade is een heerlijke toevoeging aan de picknick, of je nu kiest voor een vega pastasalade, eentje met kip, bacon of pesto.

Verder lezen
picknick hapjes

14 Picknick hapjes: makkelijk, snel en heerlijk!

Hapjes zijn een goede manier om de picknickmand op te vullen. Wat dacht je van een lekkere quiche? Dit zijn onze favoriete kant-en-klare én zelfgemaakte hapjes.

Verder lezen
borrelplank hapjes

De lekkerste borrelplank hapjes: tapas om zelf te maken

Een heerlijke borrelplank of wat lekkere tapas op tafel: wie wordt er niet gelukkig van? ALDI geeft je graag wat tips voor lekkere borrelplank hapjes

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch