1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 7x leuke feitjes en weetjes over het doen van de was

7x leuke feitjes en weetjes over het doen van de was

was doen

Zeker als je één of meerdere kinderen hebt, komt er nooit een eind aan het doen van de was. Denk je net alles gestreken of gevouwen te hebben, komt er alweer een nieuwe was uit de wasmachine. Iedere week besteden we dus héél wat tijd aan de was. Benieuwd naar wat leuke feitjes en weetjes over het doen van de was? Lees ze dan snel hieronder! 

was doen

7x leuke feitjes en weetjes over het doen van de was  

1. Gemiddeld drie keer per week de was doen 

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse huishoudens gemiddeld drie wassen in de week draaien: één was voor kleur, één witte was en één donkere was. Bij gezinnen met één of meer kleine kinderen schiet dit gemiddelde snel omhoog: zij doen vaak wel zes of zeven wassen in de week. 

2. Schonere was met halfvolle trommel  

Een wasmachine wast het beste wanneer de trommel maar voor de helft gevuld is met was. Op die manier is er voldoende ruimte voor het wasmiddel om bij de vlekken te komen en kan de wasmachine beter centrifugeren. Het resultaat: een schonere was. Wil je liever wel een volle wastrommel draaien? Zorg dan dat je aan de bovenkant van de was ruimte voor ten minste twee handen vrij houdt. Lukt dit niet? Dan zal de was niet goed schoon worden. 

3. Reinig de wasmachine regelmatig 

Probeer jouw wasmachine één of twee keer per maand schoon te maken. Dit is niet alleen goed voor de machine, ook komt kleding schoner uit de wasmachine als je hem geregeld schoonmaakt. Draai hiervoor een lang programma op een hoge temperatuur (60 of 90 graden), maak het zeepbakje schoon, haal een doekje langs het rubber en controleer het filter aan de onderkant. 

4. Waspoeder als goede optie 

Wist je dat je het beste waspoeder voor je wasmachine kunt gebruiken? Met pods gebruik je misschien minder snel teveel wasmiddel, maar er blijft wel meer vuil achter bij het gebruik van pods of vloeibaar wasmiddel. Wil je toch liever vloeibaar wasmiddel of pods gebruiken? Maak dan je wasmachine een keer extra schoon. 

5. Deur openlaten van wasmachine 

Wil je nare geurtjes in de wasmachine voorkomen? Laat dan na het wassen de deur van de wasmachine op een kiertje staan. Hierdoor komt er genoeg lucht in en kan de boel goed drogen, waardoor vervelende geurtjes geen kans krijgen. 

6. Was in de wasmachine laten zitten 

Vergeet jij ook weleens dat je een was hebt gedraaid en kom je daar dan de volgende dag pas achter? Je bent zeker niet de enige. Gelukkig is het niet erg, de was kan ongeveer twaalf uur in de wasmachine blijven zitten. Laat je het langer zitten? Dan kunnen er muffe geurtjes en kreukels ontstaan. 

7. Vetluis bij wassen op lage temperatuur 

Was je vaak op een temperatuur van 40 graden of lager? Dan kun je last krijgen van vetluis. Dit is een zeepbacterie die ervoor zorgt dat de was niet schoon uit de machine komt. Je kunt hierdoor een waas van lichtgrijze plakresten op je kleding krijgen. Heb je het idee dat je last hebt van vetluis? Maak dan de rubbers na iedere wasbeurt goed schoon en laat je lege wasmachine geregeld op 90 graden draaien met een kop schoonmaakazijn erin. De wasmachine is dan goed gereinigd en vetluis heeft daardoor geen kans meer.

Wassen met prijswinnende producten? Natuurlijk wel! 

 Wasmiddel kleur compact van ALDI
3.39
28 wasbeurten.
TANDIL Wasmiddel kleur compact
Wasmiddel kleur compact
Wasverzachter puur & zacht van aldi
1.45
1 l. liter = 1.45
TANDIL Wasverzachter puur & zacht
Wasverzachter puur & zacht
Vloeibaar wasmiddel  van aldi
4.69
2.2 l
UNA Vloeibaar wasmiddel
Vloeibaar wasmiddel
Waspoeder kleur van ALDI
4.49
30 wasbeurten
UNA Waspoeder kleur
Waspoeder kleur

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

zuinig wassen

Zuinig wassen: zo kun je energie besparen met de wasmachine

Energie besparen met de wasmachine doe je vanaf nu met deze fijne tips om zuinig te wassen.

Verder lezen
snelle wasdag

Tips voor een snelle wasdag (bij terugkomst vakantie)

Kom je helemaal relaxed terug van vakantie, is alleen al je kleding vies. Wat een stress! Voordat je in paniek schiet, lees deze tips voor een snelle wasdag.

Verder lezen
gordijnen wassen

Gordijnen wassen: wat is de beste aanpak?

Wil je binnenkort jouw gordijnen wassen, maar kun je hiervoor wel wat handige tips gebruiken? Lees dan snel dit artikel op Altijd ALDI.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch