1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Wasmachine schoonmaken? Zo doe je het (en zo vaak moet het)!
Wasmachine schoonmaken? Zo doe je het (en zo vaak moet het)!

Wasmachine schoonmaken

Wasmachine schoonmaken? Zo doe je het (en zo vaak moet het!) 

Heb je dit ook wel eens: dat je jouw frisgewassen kleding uit de wasmachine haalt en deze hartstikke muf ruikt? Of dat diezelfde muffe walm je tegemoet komt wanneer je je wasmachine opendoet? In dat geval is het tijd voor de wasmachine om een grondige schoonmaakbeurt te ondergaan. Het schoonmaken van de wasmachine lijkt een flinke taak. Gelukkig maak je hem met de juiste tips in 6 simpele stappen schoon. Letterlijk! Sommige wasmachines hebben een speciaal schoonmaakprogramma. Dit is het perfecte moment om die functie eens te gebruiken. 

1. Eerst lekker heet wassen  

Het goede nieuws is dat de wasmachine zelf het meeste werk doet wanneer je deze schoonmaakt. Begin je schoonmaakronde eerst met een hete wasbeurt. Draai een lege trommel op minstens 60° of 90°. Gebruik een beetje waspoeder of een flinke scheut schoonmaakazijn.  

tip

Heb je een vaatwasser? Gebruik dan een vaatwastablet om de wasmachine schoon te maken. 

tip

2. Maak het zeepbakje schoon

Het zeepbakje is één van de grootste veroorzakers van muffe geurtjes. Omdat het zeep niet altijd goed ín het bakje gaat, willen er nog wel eens wat resten blijven plakken. Na een tijd gaan die zeepresten stinken, waardoor de hele wasmachine uiteindelijk muffig gaat ruiken. Maak het zeepbakje schoon met afwasmiddel en een kleine borstel (afwasborstel) of schoonmaakdoekje. Soms kan het zeepbakje er helemaal uit. Handig, dan kan je hem lekker goed schoon laten worden in de vaatwasser. 

3. Geef het rubber een schrobbeurt 

Aan de binnenkant van de deur van de trommel zit een rubberen rand. Deze rand spaart nogal wat vuil op, met name van zeepresten en stof. Als je dat te lang laat zitten, gaat de hele wasmachine muf ruiken. Het is daarom belangrijk dat je deze rand regelmatig goed schoonmaakt. Je maakt hem het beste schoon met een vochtige doek en een heel klein beetje allesreiniger opgelost in warm water. Maak ook de rest van de deur meteen schoon. Ook op het glas blijven zeep- en stofresten plakken. 

wassen

4. Even filteren 

Controleer nu de filter aan de onderkant van de wasmachine. Ook hier zamelen vuil en zeepresten zich op. Veeg het filter met een vochtige doek schoon (en eventueel met het sopje met allesreiniger dat je gebruikt hebt om het rubber schoon te maken).

5.  Rondom schoonmaken 

Nu je toch bezig bent… Maak dan ook meteen de rest van de wasmachine even schoon. Vergeet ook de bovenkant niet. Het is wel zo fijn om de schone was op een schone wasmachine te leggen. 

6. Regelmatig bijhouden

Zoals met alles geldt ook voor de wasmachine dat regelmatig schoonmaken het beste is voor je apparatuur. Maar hoe vaak maak je de wasmachine nu eigenlijk schoon? We raden aan de wasmachine zo’n 1 à 2 keer per maand schoon te maken. Je hebt net zelf gezien dat het zo gedaan is omdat de wasmachine zelf het meeste werk doet. Het is beter voor je wasmachine om waspoeder te gebruiken in plaats van vloeibaar wasmiddel. Met poeder blijven namelijk minder vuilresten achter. 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

magnetron schoonmaken

Hoe kan je het beste de magnetron schoonmaken? 3 tips

ALDI deelt 3 tips hoe je de (combi) magnetron schoonmaken in een handomdraai kan afvinken van je schoonmaaklijst.

Verder lezen
schoonmaak-koffiezetapparaat

Koffiezetapparaat schoonmaken en ontkalken doe je zo

Het koffiezetapparaat schoonmaken, hoe doe je dat eigenlijk? ALDI legt het je stapsgewijs uit.

Verder lezen
Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een badkamer schoon? ALDI deelt 7 tips! En doe er je voordeel mee: door het wekelijks bij te houden, bespaar je een hoop tijd.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch