1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Tips voor een snelle wasdag (bij terugkomst vakantie)
Tips voor een snelle wasdag (bij terugkomst vakantie)

snelle wasdag

Tips voor een snelle wasdag (bij terugkomst vakantie) 

Tips nodig voor een snelle wasdag? Wanneer je heerlijk ontspannen terugkomt van vakantie wil je dat relaxte gevoel zo lang mogelijk vasthouden. Alleen brengt die berg wasgoed die je nu te wachten staat daar snel verandering in. Geen paniek. Wassen hoeft geen pijnpunt te worden. Met deze tips ben je zó door die stapel wasgoed heen! 

1. Maak van wassen een kinderspel 

Denken je lieve kinderen dat wassen niet aan hen besteed is? Leer ze dan meteen een goede les door de kinderen bij het wassen te betrekken. Een simpel klusje kan zijn om de was te sorteren. Gooi alle koffers in de woonkamer ondersteboven en sorteer samen de was per kleur, temperatuur en materiaal. Overige taken, zoals de wasmachine leeghalen, de was ophangen en droge was opvouwen, kunnen ook onderverdeeld worden. Om het nog leuker te maken voor de kids kun je er ook een spelletje van maken. Wie kan bijvoorbeeld het snelst de was sorteren? Of wie kan als eerste alle sokken bij elkaar vinden? Met deze twee spelletjes is je was zo weggewerkt:

1. Gooien op soort

Stap 1.
Gooi eerst alle was op een hoop. 

was op een hoop

Stap 2.
Gebruik drie lege koffers om straks de was in te gooien.

lege koffers

Stap 3.
Ga op een afstandje staan en tel af. Gooie de witte kleding in de linkerkoffer, de donkere kleding in de rechterkoffer en de gekleurde kleding in de middelste koffer.

was gooien

Stap 4.
De eerste met 10 items in de koffer, wint!

lege koffers

Stap 5.
Herhaal een aantal rondes, totdat alle kleding in de koffers zit.

lege koffers

2. Sokken challenge

Stap 1.
Gooi alle sokken op een hoop.

sokken gooien

Stap 2.
Zoek de sokken bij elkaar en maak zo snel mogelijk een bolletje.

sokken gooien

Stap 3.
Gooi de opgevouwen sokken in een mandje.

sokken gooien

Stap 4.
Zitten de sokken allemaal in een mandje? Dan is het tijd om te tellen. Degene met de meeste bolletjes sokken in een mandje, wint!

sokken gooien

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

kinderen meehelpen was

2. Sorteer de was op soort was 

Door de was meteen te sorteren bespaar je jezelf een hoop gedoe. Bovendien voorkom je zo dat er ergens een verdwaalde rode top als verrassing achterblijft. Dus maak meteen de volgende stapels:

 • Gekleurde was/ synthetische stoffen

 • Gekleurde was/ katoen

 • Witte was

 • Handdoeken 

 • Fijne was 

3. Sorteer ook op korte wasjes (tip!)

Veel kleding is helemaal niet zo vuil als we denken. Zeker op vakantie dragen we bepaalde kleding maar een paar uur of soms zelfs helemaal niet. Toch ruikt de kleding muffig, omdat het uren opeengepakt in een afgesloten koffer heeft gezeten of achter in de dakkoffer is blijven liggen. Deze kledingstukken was je op een kort wasje: een opfriswasje. Vaak is 30 minuten al genoeg, dus kijk naar het korte wasprogramma op jouw wasmachine. 

wassen

4. Rondje centrifugeren 

Tijd besparen in de droger of op het wasrek? Door kleding een extra rondje te centrifugeren schud je een heleboel extra water uit de kleding. Daarmee bespaar je de droger een hoop kostbare minuten drogen en is ook kleding op het wasrek sneller droog. 

tip

Fijn of delicaat wasgoed was je met de hand. Al dat centrifugeren is namelijk niet goed voor die speciale zomerjurkjes.

tip

5. Voorkom kreukels en vouw meteen op

Is de was droog? Vouw deze dan zo snel mogelijk op. De meeste kreukels ontstaan namelijk wanneer de was uit de droger op een hoop wordt gegooid. Je doet er dus verstandig aan om ook het opvouwen niet uit te stellen. Schud het wasgoed goed uit en vouw het meteen op, dan heb je het beste en meest tijdbesparende resultaat.

6. Moeilijke vlekken verwijderen 

Spaanse rode wijn? Italiaanse pastasaus? Ook op vakantie loop je zomaar een vlek op. Iedere vlek heeft zijn eigen manier om het beste voor te bewerken voordat je het in de machine gooit. Haal eerst de grote vlekken uit de kleding voordat je het gaat wassen. 

Lees ook: dit zijn de 11 lastigste vlekken om te verwijderen uit je kleding

Boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

Wasmachine schoonmaken

Wasmachine schoonmaken? Zo doe je het (en zo vaak moet het)!

De wasmachine schoonmaken klinkt als een lastige klus. Gelukkig maak je hem met dit stappenplan razendsnel schoon en wordt zelfs het zeepbakje fris.

Verder lezen
hond warmte

Zomertips voor je hond: 8 tips tegen de warmte

Net als mensen worden honden ook futloos van de warmte. Daarom is het belangrijk om extra goed voor je viervoeter te zorgen bij warm weer.

Verder lezen
slaapkamer planten

Slaapkamer plant? Deze planten bevorderen je slaap

Het hele huis fleurt op van planten, maar voor de slaapkamer gebruik je speciale planten die de nachtrust bevorderen. Welke planten dat zijn, lees je hier.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch