1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoeveel was mag je in de wasmachine stoppen? Dit is het antwoord
Hoeveel was mag je in de wasmachine stoppen? Dit is het antwoord

hoeveel was wasmachine

Hoeveel was mag je in de wasmachine stoppen? Dit is het antwoord! 

Ligt er weer een berg wasgoed klaar? In hoeveel verschillende wassen moet je die berg nu eigenlijk opdelen? We kunnen ons voorstellen dat je liever zo min mogelijk wassen draait. Dat scheelt jou weer tijd én energie. Bovendien vindt het milieu dat ook fijner. Hoe je hierin goede keuzes kunt maken, lees je in dit artikel. 

Veel was is beter! 

Hoera! Veel was in de wasmachine is beter voor je wasgoed, voor jou én voor de energierekening. In een volle wasmachine heb je namelijk meer wrijving. Door die extra wrijving wordt je was beter schoon. Dat is goed nieuws. Er is meer goed nieuws: van een volle wasmachine wordt niet alleen jouw was beter schoon, ook het milieu heeft er baat bij. Een volle wasmachine betekent namelijk dat de wasmachine minder vaak aan staat. Dat scheelt weer in de energie die nodig is voor de wasbeurt. Fijn voor je portemonnee én voor Moeder Natuur. 

tip

Hoe vol mag een was machine nu eigenlijk? Houd letterlijk deze vuistregel aan: laad de trommel zo vol zodat er een ruimte zo groot als een vuist overblijft. 

tip

Let op: dit geldt alleen voor katoenen was. Dus: de wassen die je draait voor spijkerbroeken, lakens en onderbroeken die gemaakt zijn van katoen, mag je allemaal helemaal volstoppen.

Synthetische was 

Niet alle was heeft baat bij een volle trommel. Synthetische stoffen gaan namelijk pillen wanneer er te veel wrijving ontstaat. Ook andere kwetsbare stoffen lopen het risico om sneller lelijk te worden wanneer je ze in een te volle trommel stopt. Voor synthetische en kwetsbare was geldt dan ook dat een halve trommel de was schoner maakt. 

wassen

Hoe dan?

Jarenlang hebben we gedacht dat een minder volle wasmachine het beste is voor onze was, maar nu blijkt het tegenovergestelde waar. Dat is heel fijn, maar waarom eigenlijk? Al die T-shirts en spijkerbroeken in de machine wrijven tegen elkaar aan in een volle trommel, daardoor verdwijnen vlekken nog makkelijker. Als er minder wasgoed in de trommel zit, raakt het wasgoed elkaar minder aan. Daardoor kunnen vlekken langer blijven zitten. 

Schone was? Schone wasmachine! 

De schoonste was krijg je natuurlijk in een schone wasmachine. Het is daarom belangrijk de wasmachine regelmatig schoon te maken. Zo weet je zeker dat alle was schoon uit de machine komt. 

tip

Ga je de wasmachine schoonmaken? Was dan bijvoorbeeld de lakens lekker heet (op 60 of 90 °C), zodat de wasmachine aan de binnenkant al een goede beurt heeft gehad.

tip

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

Wassymbool

Wat betekent het wassymbool?

Ieder kledingstuk heeft een label met daarop een wassymbool. Maar wat betekent ieder wassymbool nu eigenlijk?

Meer informatie
handdoeken wassen

Dit is hoe vaak je handdoeken moet wassen

Heerlijk, het liefst wil je altijd een frisse en schone handdoek. Hoe vaak kun je een handdoek het beste wassen?

Meer informatie
wol-wassen

Wol wassen: van delicaat tot handwas

Wol wassen is altijd een delicaat klusje. Van merino tot kasjmier, wollen truien zijn heerlijk! Gelukkig hebben wij de beste tips om wol te wassen.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch