1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Kitten in huis? Hier moet je op letten
Kitten in huis? Hier moet je op letten

kitten in huis

Een nieuwe kitten in huis? Hier moet je op letten

Een nieuwe kitten in huis is zó spannend en leuk! Je wilt alles in orde maken om de het kleine poesje een fijn thuis te geven. In dit artikel kun je op een rijtje lezen waar je allemaal op moet letten op de eerste dagen van een nieuwe kitten in huis. Zodat zowel jullie als de kleine kattenkop rustig aan elkaar kunnen wennen.

De eerste dag met een kitten in huis

Sommige kittens springen vol enthousiasme de kamer rond wanneer ze in hun nieuwe huis arriveren. Andere kittens vinden het iets spannender en hebben daarom iets meer tijd nodig. Plan daarom wat tijd in zodat de nieuwe kitten rustig kan wennen aan zijn nieuwe thuis. 

kitten in huis

1. Geef de kitten een eigen plekje

Om de kitten aan de nieuwe situatie te laten wennen, begin je met het uitzoeken van een fijn plekje vanuit waar hij of zij de rest van het huis rustig kan verkennen. Het liefst een klein kamertje waar ook meteen de kattenbak staat en het eten. Plaats deze wel zo ver mogelijk van elkaar vandaan: katten houden hun eten en de plek om hun behoefte te doen graag gescheiden. 

tip

Zet de kitten gelijk op de kattenbak op de eerste dag, dan weet de kitten gelijk waar de wc is!

tip

2. Zorg voor een plekje om te schuilen

De kitten vindt het misschien wel heel erg spannend zo’n eerste dag in een nieuw huis. Daarom is het fijn een plekje te creëren waar de kitten kan schuilen in het geval hij of zij bang wordt. Hoe je dat doet? Een simpele doos met een fleecedekentje. Je kunt natuurlijk ook een mooie kattenmand neerzetten waar de kitten lekker in kan kruipen.  

3. Houd het veilig!

Je weet niet van tevoren hoe de nieuwe kitten in huis gaat reageren, daarom kun je maar beter overal op voorbereid zijn. Haal breekbare dingen weg uit de kamer en check meteen even of er geen giftige planten op de vensterbank staan. Heb je gordijnen die tot aan de grond reiken? Kijk dan of je er voorzichtig een knoop in kunt leggen, zodat de kitten er niet in kan klimmen. Je wilt niet dat de kleine kitten meteen in de gordijnen klimt! 

Tips voor na de eerste dagen met een nieuwe kitten

Zit de eerste dag erop? Dan kan je nu focussen op de band die je met je kitten gaat ontwikkelen en opbouwen. Zorg voor voldoende aandacht en speeltjes om de kitten op zijn gemak te houden. 

4. Speeltjes en een mandje

Kittens zitten bomvol energie en dat betekent dat ze maar al te graag hun kleine nageltjes in een speeltje zetten. Een speelmuis, pluizen bal of een simpel wollen touwtje kan voor urenlang vermaak zorgen. Pas op met speeltjes met draden, een kitten kan nog wel eens vast komen te zitten, dus blijf er altijd bij als de kitten daarmee gaat spelen!

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

kattentaart

​Op het boodschappenlijstje:  

Meer zoals dit:

kattenbak schoonmaken

De kattenbak schoonmaken in 4 stappen

De kattenbak schoonmaken een vervelend klusje? Niet met deze tips! In dit artikel lees je precies hoe vaak en hoe je de kattenbak het beste schoonmaakt.

Verder lezen
beste kattenvoer

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat?

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat? Voor veel mensen is dat een ingewikkelde zoektocht, en dus helpt ALDI je graag op weg.

Verder lezen
kattenstaart betekenis

Kattenstaart betekenis: 7 tips om te herkennen hoe je kat zich voelt

Wat betekent een zwiepende kattenstaart? En een trillende staart? Met deze tips herken je aan de kattenstaart hoe de kat of poes zich voelt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch