1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Zelf kattenspeeltjes maken? 5 ideeën
Zelf kattenspeeltjes maken? 5 ideeën

Zelf kattenspeeltjes maken? 5 ideeën

Zelf kattenspeeltjes maken? 5 makkelijke ideeën

Voor een kat hoeft het vaak niet zo duur en moeilijk en zijn ze meer dan gelukkig met zelfgemaakt kattenspeeltje. Scheelt weer geld en daarnaast is het ook nog eens leuk om zelf kattenspeeltjes te maken! Een simpele (ALDI) doos is vaak al genoeg om een kat de hele dag mee bezig te houden. Welke kattenspeeltjes kun jij zelf maken? En hoe doe je dat? Hieronder vind je vijf leuke ideeën.

Hergebruik kinderspeelgoed

Het is je misschien nog nooit opgevallen, maar kinder- vooral baby – speelgoed lijkt heel erg op kattenspeelgoed. Dus kijk in de slaapkamer van de kinderen of misschien kun je iets tweedehands scoren, je kat gaat er geheid mee spelen. Denk vooral aan dingen aan een stokje, met een belletje eraan of erin of iets wat fluffy is. Een klein knuffeltje kan ook al een heel festijn zijn voor de poes. 

Snoep in een wc-rol

Nagenoeg alle katten zijn er dol op: kattensnoepjes. Daar wil jouw trouwe viervoeter vast iets meer moeite voor doen. Daarom is dit een leuk idee: verstop één of twee kattensnoepjes in een propje wc-papier en wikkel het dicht. Zo, jouw kat is voorlopig wel even zoet! 

Een kunstwerk van wc-rollen

Mocht je toch bezig zijn met het verzamelen van wc-rollen, ga daar dan de komende tijd nog even mee door. Van een stuk of tien wc-rollen kun je namelijk een ontzettend leuk speelparadijs voor jouw kat maken. Zet de wc-rollen naast en boven elkaar en plaats het op de grond. Speelplezier gegarandeerd!

kattenspeeltje maken

Balletjes in een ALDI doos met gaten

Bij ALDI staan we natuurlijk bekend om de dozen. Maar ook katten zijn er dol op! Dus heb je een ALDI doos over? Knip hier een paar ronde gaten in en leg vervolgens een paar balletjes in de doos. De kat zal met zijn pootje in de gaten op zoek gaan naar de ballen. De kunst van eenvoud…

Wol aan een touwtje

De meeste katten zijn dol op wol. Een bolletje wol: veel gelukkiger kun je je kat bijna niet maken. Wil je iets meer moeite doen voor jouw poes? Maak dan eens een eigen pompom van wol. Een draadje eraan en je hebt in een handomdraai een speeltje waar ze dagen mee kunnen kroelen. 

Voor op het boodschappenlijstje:

Wist je daarnaast dat ALDI een groot assortiment heeft aan kattenvoer en kattenbakvulling voor een lage prijs? Neem gerust een kijkje in de winkel! 

Meer zoals dit:

Waarom spinnen katten en houden ze niet van water? Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Waarom spinnen katten en houden ze niet van water? Wat gebeurt er allemaal in hun hoofd? We geven antwoord op de 5 meest gestelde vragen over katten.

Verder lezen
kat kartonnen doos

Dit is de reden dat katten zo van een kartonnen doos houden

Zet een kartonnen doos in je woonkamer, en je kat is door het dolle heen. Wat maakt die kartonnen doos voor katten toch zo leuk? ALDI legt het je uit!

Verder lezen
kattennamen

Dit zijn de leukste kattennamen van 2022

Wil jij jouw leven in 2022 verrijken met een kat? Goed idee! Welke naam ga je geven aan jouw nieuwe viervoeter? ALDI heeft de leukste kattennamen op een rij gezet.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch