1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Kattenstaart betekenis: 7 tips om te herkennen hoe je kat zich voelt
Kattenstaart betekenis: 7 tips om te herkennen hoe je kat zich voelt

kattenstaart betekenis

Kattenstaart betekenis: zo voelt jouw kat of poes zich

Wil je graag weten hoe jouw kat zich voelt? Kijk dan naar de staart van je huisdier en je herkent meteen hoe het met het beestje gaat. Van een zwiepende tot trillende staart, vanaf nu weet je altijd wat de kattenstaart van jouw geliefde viervoeter betekent! 

1. Grote staart 

De bekende opgeblazen staart van een kat betekent slecht nieuws: de kat voelt zich bedreigd en onveilig. Deze staart gaat vaak gepaard met een gekromde rug. Grote kans dat hij of zij zojuist een andere poes langs het raam heeft zien lopen, dus het kan ook snel weer voorbij zijn.  

2. Trillende staart kat

Een kat met een trillende staart is blij jou te zien. Doet de kat dit in de buurt van een andere kat? Dan kan het ook betekenen dat hij die kat graag ziet. Let wel op: het kan soms ook betekenen dat de kat zijn territorium markeert. 

3.  Zwiepende staart 

Net als honden zwiepen katten met hun staart, maar wanneer een kat dit doet betekent het niet dat hij of zij wil spelen. Een kat die met zijn staart op de grond slaat is namelijk boos of geïrriteerd. Net even anders, dus! 

kattenstaart betekenis

4. Gekrulde staart 

Is alleen het uiteinde van de staart gekruld? Dan is de kat klaar om te spelen. Is de hele staart gekruld en ziet deze eruit als een vraagteken dan is de kat vooral nieuwsgierig. Je kunt dit zien als een uitnodiging om lekker met je kat te spelen!

5. Staart omhoog 

Staat de staart van je kat omhoog? Dan is hij of zij in een goede bui. De kat voelt zich sterk en zeker en is waarschijnlijk blij jou te zien of om je te leren kennen. Wel zo gezellig!

6. Staart omlaag 

Is de staart van je kat laag bij de grond? Dan kun je aan de schuchtere houding vast wel zien dat deze kat bang is. De betekenis van deze staart kan echter ook betekenen dat het beestje pijn heeft. Even goed opletten, dus.

7. Gekrulde staart 

Een gekrulde staart kan twee dingen betekenen. Is de staart om de kat heen gekruld? Dan is het beestje niet echt in een goede bui en waarschijnlijk zelfs een beetje bang of defensief. Is de staart echter om jouw been heen gekruld? Dat is dé kattenmanier om ‘hallo’ te zeggen. En een stille hint om even aangehaald te worden!

Meer zoals dit:

 besparen op uitgaven voor je huisdier

Hoe kun je besparen op uitgaven voor je huisdier? 4 tips

Ben jij benieuwd wat een hond of kat per maand kost? ALDI geeft je hier inzicht in én helpt je besparen op de kosten van je huisdier!

Verder lezen
kattennamen

Dit zijn de leukste kattennamen van 2022

Wil jij jouw leven in 2022 verrijken met een kat? Goed idee! Welke naam ga je geven aan jouw nieuwe viervoeter? ALDI heeft de leukste kattennamen op een rij gezet.

Verder lezen
beste kattenvoer

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat?

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat? Voor veel mensen is dat een ingewikkelde zoektocht, en dus helpt ALDI je graag op weg.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch