1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat?

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat?

beste kattenvoer

Het uitzoeken van het beste kattenvoer voor jouw kat kan best een zoektocht zijn. Van kattenbrokken tot natvoer en snacks, wat past het beste bij jouw kat? Als gelukkige eigenaar van een kat wil je natuurlijk dat jouw tijger de juiste voeding krijgt en zo gezond mogelijk leeft. Maar… waar begin je? Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat? Hieronder lees je meer! 

beste kattenbrokken

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat? 

Waar moet je op letten bij de keuze voor kattenvoer? 

Laten we vooropstellen: elke kat is uniek. En dus kunnen we niet één soort kattenvoer aanraden voor alle katten. Het is maar net waar jouw kat behoefte aan heeft, wat zijn zwakkere punten zijn en of hij meer van een bepaalde stof nodig heeft. Toch zijn er voor alle katten bepaalde punten die belangrijk zijn. Die nemen we graag met je door.

 • Eiwitten: hoeveel zitten er in jouw merk kattenbrokken? Eiwitten zijn belangrijk voor het spierbehoud van de kat, maar ook voor zijn of haar energielevel, organen en de huid.
 • Koolhydraten: teveel koolhydraten kan voor ontstekingen aan de darmen bij jouw kat zorgen. Kies dus bij voorkeur kattenbrokken met niet al teveel koolhydraten. 
 • Vetten: kies voor kattenbrokken met een niet al te hoog, maar ook niet te laag vetgehalte.

Hoeveel eiwitten heeft mijn kat nodig? 

Eén van de dingen waar je op kan letten bij de keuze voor kattenvoeding, is de hoeveelheid eiwitten. Een kat heeft eiwitten nodig om in een goede energie te blijven, om zijn spieren op peil te houden en voor zijn organen. Maar hoeveel eiwitten heeft een kat in zijn voeding nodig? Voor gecastreerde of gesteriliseerde katten geldt een optimale hoeveelheid eiwitgehalte van zo’n 40 procent of hoger. Voor andere katten is 30 procent goed.

Kies voor een combi-dieet van droge kattenbrokken en natvoer 

Met goede kattenbrokken krijgt een kat gelukkig de nodige goede voedingsbronnen binnen. Toch raden we je aan om de kat ook regelmatig natvoer te geven. Dit omdat brokken geen vocht bevatten en katten dat juist ook nodig hebben. Katten zijn over het algemeen slechte drinkers, maar met natvoer krijgen ze alsnog het nodige vocht binnen. Wel zo prettig!

Kattenvoer van ALDI

Zoek je nog een alternatief voor jouw kattenbrokken? Het kattenvoer van ALDI bevatten dankzij de toevoeging van zalm veel eiwitten. De brokken zijn goed verteerbaar en zorgen ook nog voor een glanzende huid van de kat.

Kattenvoer van ALDI
MSC
2.99
1.2-kg kg = 2.49
Lucky Cat Kattenvoer maaltijdzakjes vis
Kattenvoer maaltijdzakjes vis

Meer zoals dit:

Waarom spinnen katten en houden ze niet van water? Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over katten

Waarom spinnen katten en houden ze niet van water? Wat gebeurt er allemaal in hun hoofd? We geven antwoord op de 5 meest gestelde vragen over katten.

Verder lezen
Hoe kun je stress bij honden verminderen? 5 tips

Hoe kun je stress bij honden verminderen? 5 tips

Hoe herken je stress bij honden? En hoe kun je eventuele stress bij jouw hond verminderen? Goed nieuws: het kan, en ALDI helpt je graag op weg met goede tips!

Verder lezen
puppy in huis

Puppy in huis? Hier moet je op letten in de eerste dagen

Die kleine voetjes, die schattige oogjes… Leuk, een puppy in huis! Maar waar moet je op letten, de eerste dagen dat je een pup in huis hebt?

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch