1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. De kattenbak schoonmaken in 4 stappen
De kattenbak schoonmaken in 4 stappen

kattenbak schoonmaken

Makkelijk en snel de kattenbak schoonmaken

Vind jij het schoonmaken van de kattenbak een naar klusje? Met deze tips is de kattenbak van jouw trouwe viervoeter in een handomdraai weer spik en span. Het verschonen van de kattenbak is namelijk zo gedaan, vooral wanneer je het goed bijhoudt en deze handige tips toepast. 

De kattenbak schoonmaken: een stappenplan

Met deze handige tips is het schoonmaken van de kattenbak zo gepiept. Fijn, want het is een klusje dat je minstens één keer per week moet doen. Zet de vuilniszak, het schoonmaakazijn en nieuwe kattenbakvulling voor in de kattenbak alvast klaar en je hebt binnen tien minuten een schone kattenbak. 

1. Verzamel het oude grit in een vuilniszak

Als eerste begin je het verschonen van de kattenbak met het verwijderen van de oude kattenbakvulling. Dit doe je slim door een vuilniszak om de opening van de kattenbak te plaatsen. Zorg dat deze goed om de bak heen zit en je kiept zo het grit in de zak. Haal met een keukenrol of harde borstel de vastgekoekte stukken grit los en ook deze doe je in de vuilniszak.

tip

Met een speciaal kattenbakschepje schep je kattenpoep uit de bak. Als je dit één keer per dag doet, heb je aan het einde van de week een veel minder stinkende bak te verschonen! Fijn voor jou én voor je kat. 

tip

2. De kattenbak schoonmaken met azijn

Nu is het tijd voor een grondige schoonmaak. Is de kattenbak erg vies en veroorzaakt kattenpis veel aanslag in de bak? Giet dan een laagje azijn in de kattenbak en laat dit een half uurtje weken. Spoel de bak na met water en je hebt een schone kattenbak. Is de bak niet zo vies? Dan is het nog steeds een goed idee om de kattenbak schoon te maken met azijn. Los wat azijn op in water en gebruik een plantenspuit en microvezeldoek om de bak helemaal schoon te vegen. Even naspoelen met water, afdrogen en je kunt de nieuwe kattenbakvulling in de bak gieten. 

kattenbak schoonmaken

3. Gebruik nieuwe kattenbakvulling 

Als laatst voeg je de kattenbakvulling toe in de kattenbak. Giet het favoriete kattengrit van jouw viervoeter in de kattenbak en deze is weer klaar voor gebruik. Wees niet te zuinig met het grit: je kat houdt ervan om in de bak te kunnen graven en de kattenpoep zo te verstoppen en dat kan het beste met een dikke laag kattenbakvulling. Voor de prijs van onze kattenbakvulling kun je best een extra laagje toevoegen.  

4. Geef je kat de nodige privacy

Vraag je je wel eens af waar je de kattenbak het beste kunt plaatsen? Zoek dan een afgelegen hoekje in huis. Net als mensen houden katten van privacy, dus de beste plaats voor de kattenbak is een plekje waar de kat in alle rust kan zitten en dat bovendien altijd bereikbaar is. Plaats de kattenbak daarnaast ver weg van de kat zijn eten en drinken. Katten zijn schone dieren en houden hun eten en drinken graag op afstand van de kattenbak!

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

kattentaart

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

kat kartonnen doos

Dit is de reden dat katten zo van een kartonnen doos houden

Zet een kartonnen doos in je woonkamer, en je kat is door het dolle heen. Wat maakt die kartonnen doos voor katten toch zo leuk? ALDI legt het je uit!

Verder lezen
beste kattenvoer

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat?

Hoe kies je het beste kattenvoer voor jouw kat? Voor veel mensen is dat een ingewikkelde zoektocht, en dus helpt ALDI je graag op weg.

Verder lezen
kattenstaart betekenis

Kattenstaart betekenis: 7 tips om te herkennen hoe je kat zich voelt

Wat betekent een zwiepende kattenstaart? En een trillende staart? Met deze tips herken je aan de kattenstaart hoe de kat of poes zich voelt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch