Geniet jij ook zo van een Indische rijsttafel? Wij in ieder geval wel. Een Indische rijsttafel is een tafel vol met allerlei kleine gerechtjes zodat je overal van kunt proeven. Vaak zijn er een aantal verschillende soorten vlees, erbij allerlei groente aangevuld met rijst. Kroeppoek en gebakken uitjes mogen uiteraard niet ontbreken. Op deze manier kun je zelf mix and matchen voor jouw eigen ultieme maaltijd. Als je het ons vraagt is Indonesisch eten puur genieten. Met deze gerechten bereid je zelf een Indische rijsttafel met het lekkerste eten van de Aziatische keuken.
Laten we met de basis beginnen: een gerecht met rijst. Witte rijst hoort nu eenmaal thuis op een Indische rijsttafel en bovendien is rijst nu eenmaal heerlijk met een stukje kip erbij. Voor wat extra variatie maak je dit recept klaar met mango en noedels in plaats van ananas en rijst.
Naast kip misstaat ook vis niet op de rijsttafel. Gebakken vis in ketjapsaus is een heerlijk hoofdgerecht waarmee je het gezin en de gasten verrast tijdens het eten. Wat ook niet mag missen is het bijgerecht: zoetzure komkommer is een must uit de Indonesische keuken. Hoe je dit maakt? Dit kun je in het onderstaande recept lezen. Een andere oplossing is om te kiezen voor een pot atjar, deze zoetzure groente passen er ook heel goed bij.
Gado Gado is één van onze favorieten en ook meteen een van de bekendste gerechten uit Indonesie. Dit gerecht draait om heel veel groente met erbij een heerlijke pindasaus, ei en kroepoek. Inmiddels zijn er vele varianten en wordt gado gado zelfs warm gegeten. In Indonesie kunnen ze zich dat niet voorstellen. Het was/is namelijk bedoeld als een verrfrissende salade. Hoe jij dit gerecht gaat eten, warm of koud, mag je helemaal zelf weten. Gado gado mag gewoon niet ontbreken tussen de gerechten op een Indonesische rijsttafel.
Serveer de kroepoek apart, zodat deze lekker knapperig blijft. En vergeet ook niet een extra schaaltje satésaus op tafel te zetten, zodat je de kroepoek lekker kunt dippen.
Tijdens een rijsttafel worden alle gerechten door elkaar gegeten en dat is ook één van de grote voordelen. Geen gedoe met voor-, hoofd en nagerechten, maar alles binnen handbereik en je kunt alles proeven! Om je Indische rijsttafel compleet te maken, serveer je daarom ook een lekkere soep naast de andere gerechten van de rijsttafel, zoals deze pittige Aziatische noedelsoep met reuzengarnalen.
Op een lekkere rijsttafel mag kip niet ontbreken. Vul daarom je receptideeën aan met pittige kipkluifjes. Daar smult het hele gezin van. Wat deze kipkluifjes zo lekker maakt zijn de knapperige gebakken uitjes. Ook hiervan zet je gerust een extra schaaltje op tafel. Het geeft alle Indonesische gerechten een heerlijke bite.
Voor wat extra groente en frisheid op de rijsttafel serveer je deze mooi opgemaakte slabootjes. Zo weet je zeker dat alle tafelgenoten genoeg vitamines binnenkrijgen.
Nog een gaatje over? Serveer dan wat losse saté op de rijsttafel. Je kunt kiezen uit varkenshaassaté of kipsaté, of een combinatie van beiden. Vergeet ook de extra satésaus niet.
Voor een Indisch nagerecht hebben wij slechts één ding te zeggen: mango sticky rice. Er is geen betere manier om je Indonesische rijsttafel tot een zoet einde te brengen.
Een vleugje Vietnam, een snufje Bali, een portie Thailand: laat je bij ALDI verrassen door de lekkerste Aziatische recepten.
Bowl gerechten zijn makkelijk én lekker. Van ontbijtbowl tot smoothiebowl,en van buddha bowl tot poké bowl. Met eten uit een kommetje varieer je eindeloos.
Je wilt gezellig een etentje met vrienden thuis, hoe pak je dat beste aan? Lees hier 3 essentiële tips voor een relaxte avond.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van uw e-mailadres
Bevestiging van uw telefoonnummer
Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer