1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Indische rijsttafel maken
Indische rijsttafel maken

Indische rijsttafel

Indische rijsttafel maken 

Geniet jij ook zo van een Indische rijsttafel? Wij in ieder geval wel. Een Indische rijsttafel is een tafel vol met allerlei kleine gerechtjes zodat je overal van kunt proeven. Vaak zijn er een aantal verschillende soorten vlees, erbij allerlei groente aangevuld met rijst. Kroeppoek en gebakken uitjes mogen uiteraard niet ontbreken. Op deze manier kun je zelf mix and matchen voor jouw eigen ultieme maaltijd. Als je het ons vraagt is Indonesisch eten puur genieten. Met deze gerechten bereid je zelf een Indische rijsttafel met het lekkerste eten van de Aziatische keuken. 

1. Aziatische kip met rijst 

Laten we met de basis beginnen: een gerecht met rijst. Witte rijst hoort nu eenmaal thuis op een Indische rijsttafel en bovendien is rijst nu eenmaal heerlijk met een stukje kip erbij. Voor wat extra variatie maak je dit recept klaar met mango en noedels in plaats van ananas en rijst.

2. Gebakken vis en zoetzure komkommer

Naast kip misstaat ook vis niet op de rijsttafel. Gebakken vis in ketjapsaus is een heerlijk hoofdgerecht waarmee je het gezin en de gasten verrast tijdens het eten. Wat ook niet mag missen is het bijgerecht: zoetzure komkommer is een must uit de Indonesische keuken. Hoe je dit maakt? Dit kun je in het onderstaande recept lezen. Een andere oplossing is om te kiezen voor een pot atjar, deze zoetzure groente passen er ook heel goed bij. 

Rijst met kip

Gado gado 

Gado Gado is één van onze favorieten en ook meteen een van de bekendste gerechten uit Indonesie. Dit gerecht draait om heel veel groente met erbij een heerlijke pindasaus, ei en kroepoek. Inmiddels zijn er vele varianten en wordt gado gado zelfs warm gegeten. In Indonesie kunnen ze zich dat niet voorstellen. Het was/is namelijk bedoeld als een verrfrissende salade. Hoe jij dit gerecht gaat eten, warm of koud, mag je helemaal zelf weten. Gado gado mag gewoon niet ontbreken tussen de gerechten op een Indonesische rijsttafel. 

tip

Serveer de kroepoek apart, zodat deze lekker knapperig blijft. En vergeet ook niet een extra schaaltje satésaus op tafel te zetten, zodat je de kroepoek lekker kunt dippen. 

tip

4. Noedelsoep

Tijdens een rijsttafel worden alle gerechten door elkaar gegeten en dat  is ook één van de grote voordelen. Geen gedoe met voor-, hoofd en nagerechten, maar alles binnen handbereik en je kunt alles proeven! Om je Indische rijsttafel compleet te maken, serveer je daarom ook een lekkere soep naast de andere gerechten van de rijsttafel, zoals deze pittige Aziatische noedelsoep met reuzengarnalen.

5. Kipkluifjes 

Op een lekkere rijsttafel mag kip niet ontbreken. Vul daarom je receptideeën aan met pittige kipkluifjes. Daar smult het hele gezin van. Wat deze kipkluifjes zo lekker maakt zijn de knapperige gebakken uitjes. Ook hiervan zet je gerust een extra schaaltje op tafel. Het geeft alle Indonesische gerechten een heerlijke bite.

6. Aziatische slabootjes

Voor wat extra groente en frisheid op de rijsttafel serveer je deze mooi opgemaakte slabootjes. Zo weet je zeker dat alle tafelgenoten genoeg vitamines binnenkrijgen. 

slabootjes

7. Saté  

Nog een gaatje over? Serveer dan wat losse saté op de rijsttafel. Je kunt kiezen uit varkenshaassaté of kipsaté, of een combinatie van beiden. Vergeet ook de extra satésaus niet. 

8. Sticky Rice 

Voor een Indisch nagerecht hebben wij slechts één ding te zeggen: mango sticky rice. Er is geen betere manier om je Indonesische rijsttafel tot een zoet einde te brengen. 

Op het boodschappenlijstje:

Meer zoals dit:

Aziatisch Gerecht

Aziatisch gerecht op tafel? De 5 lekkerste variaties voor elke dag

Een vleugje Vietnam, een snufje Bali, een portie Thailand: laat je bij ALDI verrassen door de lekkerste Aziatische recepten.

Meer informatie
Makkelijke bowl gerechten

19 Bowl gerechten. Makkelijk eten uit een kommetje

Bowl gerechten zijn makkelijk én lekker. Van ontbijtbowl tot smoothiebowl,en van buddha bowl tot poké bowl. Met eten uit een kommetje varieer je eindeloos.

Meer informatie
 Gezellig eten vrienden

Gezellig etentje met vrienden? 3 tips voor een relaxte avond

Je wilt gezellig een etentje met vrienden thuis, hoe pak je dat beste aan? Lees hier 3 essentiële tips voor een relaxte avond.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch