1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Doucheputje schoonmaken? Zo doe je dat

Doucheputje schoonmaken? Zo doe je dat

Doucheputje schoonmaken

Iedere dag gebruiken we de douche. Resten van shampoo, haren, huidschilfers en ander vuil stroomt dan het doucheputje in. Het is daarom goed om het putje met enige regelmaat schoon te maken en te houden. Alleen op deze manier voorkom je verstoppingen en vieze geurtjes. Benieuwd hoe je een doucheputje kunt schoonmaken? De volgende stappen gaan je daarbij helpen. 

Doucheputje schoonmaken

Doucheputje schoonmaken: hoe vaak? 

Als je doucht, wil je natuurlijk dat de afvoer goed doorloopt en niet verstopt zit. Maak daarom het doucheputje minimaal één keer per maand schoon. Hiermee voorkom je vieze geurtjes en een verstopte afvoer. 

Doucheputje schoonmaken in 3 stappen

Stap 1: Mengsel maken van schoonmaakazijn  

In een doucheputje zitten heel wat shampooresten, huidschilfers en haren, waardoor het verstopt kan raken. Om dit te voorkomen kun je het doucheputje schoonmaken met een mengsel van warm water en schoonmaakazijn. Gebruik 1 kop schoonmaakazijn en 3 koppen warm water. Roer dit even door. 

Stap 2: Schoonmaakazijn in doucheputje 

Doe dit mengsel vervolgens in het doucheputje en laat het minimaal één uur intrekken. Het is belangrijk dat je in de tussentijd de douche niet gebruikt en dat er ook niets door het doucheputje gaat. Geeft het mengsel de tijd om in te werken. 

Stap 3: Mengsel van afwasmiddel 

Het schoonmaakazijn heeft de vieze geurtjes weggehaald en het putje ontkalkt. Nu is het tijd om een mengsel van afwasmiddel te maken om het doucheputje te ontvetten. Doe een eetlepel afwasmiddel in een halve liter water en meng het goed door elkaar. 

Stap 4: Afwasmiddel in doucheputje 

Doe vervolgens het mengsel van afwasmiddel en water in het doucheputje en laat het een halfuur intrekken. Gebruik ook nu weer de douche en het doucheputje niet. 

Stap 5: Doorspoelen 

Na het halfuur zet je de douche aan en spoel je de leidingen door met heet water. Je zal zien (en ruiken!) dat eventuele nare geurtjes en beginnende verstoppingen zijn verdwenen.

Doucheputje schoonmaken: zelf dagelijks bijhouden 

Je kunt je doucheputje maandelijks grondig schoonmaken, maar je kunt het ook dagelijks bijhouden. Op die manier zal je nooit last hebben van vieze geurtjes of verstoppingen. Het werkt erg simpel:

1. Putje leeghalen 

Heb je je geschoren of ben je tijdens het wassen van je haar wat haren verloren? Haal dan direct alle haren uit het putje.

2. Plaats een zeefje  

Nog handiger is het om een zeefje in het doucheputje te plaatsen. Hiermee worden zeepresten, haren en huidschilfers direct opgevangen en daarmee voorkom je dat ze in het afvoerputje glijden.

3. Gebruik producten met mate 

Gebruik je het liefst lekker veel shampoo en wasgel? Het is aan te raden om maar een beetje van deze producten  te gebruiken. Een klodder ter grootte van vijf eurocent is voldoende. Deze producten zorgen namelijk stuk voor stuk voor een vettig laagje in het doucheputje en dat kan uiteindelijk leiden tot verstoppingen.

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

wc ontstoppen

Wc verstopt? 4 manieren om je wc te ontstoppen

Zit je wc verstopt en ben je op zoek naar een manier om je wc te ontstoppen? Met deze 4 snelle en makkelijke manieren lukt het je zeker.

Verder lezen
schoonmaakspullen

Welke schoonmaakspullen gebruik je voor de grote schoonmaak?

Hoe vaak je ook staat te schrobben, schoonmaken gaat het beste met goede schoonmaakspullen. In dit artikel vind je een overzicht van alle onmisbare schoonmaakartikelen voor je grote schoonmaak.

Verder lezen
wc-bril sluiten

Dit is waarom je de wc bril altijd moet sluiten bij het doorspoelen

Wie het in zijn systeem heeft om bij het doorspoelen de klep van de wc naar beneden te doen, doet er goed aan om die eigenschap te behouden!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch