1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Last van schimmel in de badkamer? 4x tips

Last van schimmel in de badkamer? 4x tips

schimmel in badkamer

De badkamer wordt dagelijks gebruikt. Om te douchen, haren te föhnen of make-up op te doen. Hoe vaker je de badkamer gebruikt, hoe groter de kans op schimmel. Gelukkig is het verwijderen van schimmel in de badkamer eenvoudig, helemaal dankzij deze vier handige tips!

Is schimmel in huis gevaarlijk?

Schimmel en vooral zwarte schimmel die je vaak in badkamers ziet, is niet zo goed voor je gezondheid. Je kunt hierdoor gezondheidsklachten krijgen, zoals allergische reacties, keelpijn, vermoeidheid, verkoudheidsklachten, luchtweg- en ademhalingsproblemen, een verstopte neus, misselijkheid en geïrriteerde ogen. Mocht je schimmel in je badkamer – of ergens anders in je huis – hebben, dan is het verstandig om dit probleem meteen aan te pakken.

schimmel badkamer verwijderen

Hoe ontstaat schimmel?

Schimmel ontstaat door condensatievocht. Dit gebeurt na afkoeling van warme lucht in combinatie met onvoldoende ventilatie. Denk hierbij aan de hete stoom tijdens het douchen die na afloop neerdaalt op tegels, kitranden en ramen. Ook kan deze hete stoom tegen het plafond aankomen, waarna er schimmel kan ontstaan. 

Hoe kun je schimmel in de badkamer voorkomen? 

Er is maar één manier om schimmel te voorkomen en dat is het beter ventileren van de badkamer. Ventilatie in de badkamer zorgt ervoor dat de ruimte minder vochtig en sneller droog wordt. Het beste is om een ventilatierooster in de badkamer open te zetten of net na het douchen een raam te openen. 

Schimmel in badkamer verwijderen: 4 handige tips

1. Voorbereiden schimmel verwijderen

Als je last hebt van schimmel in de badkamer, dan is het belangrijk om jezelf goed te beschermen. Doe handschoenen aan en draag een mondkapje. Ook is het verstandig om de schimmelplekken eerst nat te maken. Doe je dit niet, dan zal de schimmel zich snel door de ruimte verspreiden en kun je de schimmel zelfs inademen. 

2. Schimmel uit voegen verwijderen 

Heb je schimmel in het voegwerk of op de kitranden? Dit is makkelijk te verwijderen. Maak hiervoor een mix van 50 ml bleekwater en 1 liter water. Doe dit in een plantenspuit en spuit hiermee het voegwerk en de kitranden in. Laat het goedje vervolgens een uur intrekken. Zet wel een raam of deur open, want deze geur is niet fijn om in huis te hebben. Spoel daarna alles goed af met warm water en je zal zien dat de schimmelplekken weg zijn.

3. Schimmel van plafond verwijderen met azijn 

Heb je last van schimmel op het plafond? Dit is makkelijk te verwijderen met azijn. Doe hiervoor wat onverdunde schoonmaakazijn in een plantenspuit en spray dit over de schimmelplekken op het plafond. Laat het ongeveer een uur intrekken, waarna je het met een vochtige doek afneemt. Je zal zien dat de schimmel is verdwenen.

4. Proces iedere twee weken herhalen

Spray iedere twee weken de voegen en kitranden in met azijn. Hiermee kun je schimmel makkelijk voorkomen. Merk je dat de schimmel toch weer snel terugkomt? Spray het dan wekelijks in. Op die manier heeft schimmel geen kans meer in jouw badkamer. 

Op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een badkamer schoon? ALDI deelt 7 tips! En doe er je voordeel mee: door het wekelijks bij te houden, bespaar je een hoop tijd.

Verder lezen
schoonmaakspullen

Welke schoonmaakspullen gebruik je voor de grote schoonmaak?

Hoe vaak je ook staat te schrobben, schoonmaken gaat het beste met goede schoonmaakspullen. In dit artikel vind je een overzicht van alle onmisbare schoonmaakartikelen voor je grote schoonmaak.

Verder lezen
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch