1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 4 x koude voorgerechten voor in de zomer

4 x koude voorgerechten voor in de zomer

koude voorgerechten

In de hitte van de zomer gaat er niets boven een verfrissend voorgerecht aan het begin van een diner. Koude voorgerechten bieden niet alleen verkoeling, maar zijn ook vaak een rustige start van een avondje uitgebreid tafelen. Daarnaast zijn koude voorgerechten vaak eenvoudig om te maken. Ideaal dus als het te heet is om lang in de keuken te staan. Inspiratie nodig? Dít zijn vier koude voorgerechten waarmee je een zomers diner goed begint.  

koude voorgerechten

4 x zomerse koude voorgerechten 

Met het mooie weer is het tijd voor koude voorgerechten. Die zijn namelijk een lekker fris begin van een zomerse avond. Begin je diner bijvoorbeeld eens met ceviche, een frisse gazpacho, een zomerse variatie op carpaccio of een moderne garnalencocktail.

1. Ceviche 

Ceviche, een populaire Latijns-Amerikaanse delicatesse en een super fris en zomers gerecht. Ceviche bestaat uit rauwe vis of zeevruchten, zoals garnalen of inktvis, gemarineerd in een mengsel van citrussappen, uien en kruiden. De zure citrussappen ‘garen’ de vis. De toevoeging van tomaten, avocado en koriander zorgt voor kleur én textuur!

2. Gazpacho 

Voor wie zin heeft in soep, maar dan in de zomer, is gazpacho een perfecte oplossing. Deze Spaanse klassieker is een koude soep gemaakt van rijpe tomaten, komkommer, paprika, ui en knoflook, gepureerd tot hij fluweelzacht is. Gazpacho wordt vaak als koud voorgerecht geserveerd met een vleugje olijfolie en verse kruiden. 

3. Carpaccio van vlees, vis of groente 

Klassiek en tijdloos, zo kun je carpaccio wel noemen. Dit voorgerecht bestaat uit ultradunne plakjes rauw vlees, zoals rundvlees of tonijn, die worden gemarineerd in een delicate dressing. Meestal geserveerd met rucola, Parmezaanse kaas en een vleugje truffelolie, is carpaccio perfect voor een verfijnde zomerse maaltijd.
 

4. Garnalencocktail 

De garnalencocktail is een klassieker. Maar door daar originele ingrediënten zoals mango aan toe voegen of hem eens anders te serveren, bijvoorbeeld in een halve avocado, wordt het toch een verrassend koud voorgerecht voor in de zomer. 

Meer zoals dit:

zomers etentje vrienden

Zomers etentje met vrienden? 8 makkelijke zomerse gerechten

Tijdens een zomers etentje met vrienden wil je iedereen verrassen met een aantal heerlijke zomerse gerechten. De lekkerste recepten zetten wij op een rij.

Verder lezen
Zomerse desserts met fruit

7 x Makkelijke zomerse desserts met fruit

Makkelijke zomerse desserts met fruit zijn altijd welkom. Ze zijn fris, niet te zwaar en bovendien hartstikke lekker. Bekijk hier 7 zomerse desserts.

Verder lezen
makkelijk eten voor veel mensen

Koken voor een grote groep? 4 ideeën voor makkelijk eten voor veel mensen

Met deze 4 tips kun jij voortaan altijd makkelijk eten voor veel mensen op tafel zetten. Budget, lekker en simpel klaar te maken!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch