1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Snel een kinder T-shirt vouwen? Met deze hack lukt het je!

Snel een kinder T-shirt vouwen? Met deze hack lukt het je!

t shirt vouwen

De één vindt het heerlijk om te doen, de ander stelt het zo lang mogelijk uit: de was opvouwen. Zeker als je een groot gezin hebt, ben je daar wekelijks heel wat tijd aan kwijt. Maar wist je dat je een T-shirt heel makkelijk kunt vouwen met behulp van een T-shirt vouwer? Met deze handige hack maak je het opvouwen van de was leuker én je verkort de tijd dat je ermee bezig bent aanzienlijk. Een win-winsituatie!

In 7 stappen een T-shirt vouwen met een kartonnen doos 

Vind je het opvouwen van T-shirts maar gedoe? Met een kartonnen ALDI doos bouw je in 7 stappen een handige kledingvouwer, waarmee je kleine T-shirts snel en netjes vouwt. Een leuke bijkomstigheid is dat het vouwen zó makkelijk wordt, dat ook je kinderen het kunnen én graag willen helpen met het vouwen van hun eigen T-shirts.

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

t shirt vouwen

Stap 1: Snijden van de ALDI doos  

Snij als eerste de kartonnen doos los langs de vouwlijnen. Dit kun je het beste met een stanleymes doen. Snij het zo, dat alle delen van de doos plat op tafel komen te liggen. Let op: zorg dat je altijd met het stanleymes van je afsnijdt. 

Stap 2: Gelijke stukken uittekenen 

Nu het stuk karton op tafel ligt, kun je er een liniaal en een potlood bij pakken. Meet uit het karton twee gelijke rechthoeken van 18 x 13 centimeter en twee gelijke rechthoeken van 36 x 13 centimeter om een kinder T-shirt goed te kunnen vouwen.

Stap 3: Uitsnijden

Snij met het stanleymes de vormen nauwkeurig uit het stuk karton. Ook hier geldt wederom: snij met het stanleymes van je af. 

Stap 4: Leg de stukken karton bij elkaar

Leg de grote rechthoeken aan weerszijde en leg de kleine rechthoeken boven elkaar ertussen. Zorg dat je een beetje ruimte tussen de vlakken overhoudt. Hiermee zorg je dat de kartonnen flappen later goed kunnen bewegen. 

Stap 5: Plak de delen aan elkaar

Plak van de onderste kleine rechthoek de zijkanten en de bovenkant vast met tape. Je ziet nu dat de kleine stukken aan elkaar verbonden zijn. Ook zijn de twee lange zijden gedeeltelijk verbonden aan de onderste rechthoek.

Stap 6: Testen van kartonnen flappen

Nu is het tijd om de kartonnen flappen te testen. Pak als eerste de flappen van de twee zijkanten vast en vouw ze naar binnen. Pak daarna de bovenste rechthoek en vouw het naar beneden. Zit het allemaal goed vast en werkt het goed? Dan kun je verdergaan met de volgende stap. Merk je dat het ergens nog los zit? Breng dan nog wat extra plakband aan. 

Stap 7: Uitproberen T-shirt vouwer 

De T-shirt vouwer is af, tijd om te vouwen! Leg een shirt met de voorkant naar beneden in het midden op het bord. Vouw eerst de rechterzijde naar binnen en dan de linker. Klap nu het bovenste vlak omlaag. Draai het shirt om en je hebt een perfect gevouwen shirt! Probeer deze kledingvouwer nu uit op de rest van de shirts en je hebt je was snel opgevouwen.  

Meer zoals dit:

was drogen winter

Hoe kun je het beste de was drogen in de winter? 4 tips

In de winter heeft de was meer tijd nodig om te drogen, zeker in de koude buitenlucht! Gelukkig droog je met deze tips je was net zo snel.

Verder lezen
zuinig wassen

Zuinig wassen: zo kun je energie besparen met de wasmachine

Energie besparen met de wasmachine doe je vanaf nu met deze fijne tips om zuinig te wassen.

Verder lezen
Wasmachine schoonmaken

Wasmachine schoonmaken? Zo doe je het (en zo vaak moet het)!

De wasmachine schoonmaken klinkt als een lastige klus. Gelukkig maak je hem met dit stappenplan razendsnel schoon en wordt zelfs het zeepbakje fris.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch