1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Wat maak jij van jouw overgebleven ALDI kartonnen doos? 7 tips
Wat maak jij van jouw overgebleven ALDI kartonnen doos? 7 tips

kartonnen dozen

7 tips voor een overgebleven kartonnen doos

Neem jij ook altijd je boodschappen mee naar huis in kartonnen ALDI dozen? Wij vinden het fijn dat we de plastic tas kunnen laten hangen en onze melk, eieren en brood lekker in een kartonnen doos naar huis mee kunnen nemen. Maar wat doe je met alle overgebleven dozen? Wij delen 7 tips: zo laat je je kinderen of huisdieren genieten van overgebleven dozen. 

1. Kartonnen trein 

De karton-express arriveert direct na de boodschappen! Knutsel wielen, ramen en verbindingen tussen alle wagons en je bent klaar voor vertrek. Dat hoeft niet moeilijk te zijn: knip rondjes uit het karton voor de wielen, vierkanten voor de ramen en dunne repen voor de verbindingen. Natuurlijk kun je dit alles versieren met knipsels uit gekleurd papier. Alle kinderen in hun eigen wagon en tjoek tjoek! Waar gaat de reis vandaag heen?

kartonnen trein

2. Kasteel van de kartonnen dozen van ALDI

Met een paar kartonnen dozen heb je in een handomdraai een mooi kasteel gebouwd. Met twee torens en een ophaalbrug kom je al een heel eind. Verf het kasteel in een mooie kleur en maak hem af met glitters of echte klimop. De perfecte setting voor een spannend avontuur voor de kids.

kasteel karton

3. Keukentje van oude dozen 

Met een beetje fantasie, een paar stiften en een schaar maak je van een lege ALDI doos zo een oven, gasfornuis en afwasmachine. Gebruik voor ieder keukenelement een nieuwe doos en laat de kinderen lekker knutselen om de keuken in te vullen. Van courgette, melk of verse eieren voor in de koelkast, tot een lekkere pizza voor in de oven.

4. Kartonnen kattenmand 

Weet je wie er écht heel blij wordt van een lege kartonnen doos? De kat! Die vindt zo’n oude doos namelijk helemaal geen afval, maar juist een lekker knus plekje om een dutje te doen. Met een oude handdoek, dekentje of kussen maak je van een kartonnen doos een hele fijne kattenmand. 

kattenmand karton

5. Zelfgemaakte tafelvoetbal 

Een lege ALDI doos is het perfecte formaat voor een kleine tafelvoetbaltafel. Met karton knutsel je zelf je team in elkaar en met een paar houten stokjes zet je de spelers vast in de doos. Maak nog wel even twee gaten aan beide zijkanten, anders kun je niet scoren!

6. Schoorsteen van overgebleven dozen 

Voor alle kinderen die zich ieder jaar weer afvragen hoe Sint en Piet toch binnenkomen bij kinderen die geen schoorsteen hebben: dit jaar maak je zélf een schoorsteen van je oude kartonnen ALDI dozen. Pak hem mooi in met (bakstenen)papier en de (nu nog) lege schoenen hebben een mooi plekje om gevuld te worden. 

7. Een schilderij van karton

Dozen lenen zich uitstekend voor een potje knippen en plakken. Scheur of knip de vlakken van een doos los van elkaar en laat de kinderen er hun eigen schilderij van maken. Met glitters, knipsels uit kranten of tijdschriften of andere leuke knutselbenodigdheden. Verven kan natuurlijk ook! Meteen ook een leuke manier van geld besparen, want je hoeft geen dure ezels te kopen. 

Meer zoals dit:

knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen: de leukste ideeën

Knutselen met lege wc-rollen is een leuke activiteit voor het hele gezin. Met wc-rollen maak je de mooiste projecten en wij zetten de leukste voor je op een rijtje.

Verder lezen
knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes: 7 ideeën

Smullen de kinderen in de zomer ook zo van ijsjes? Bewaar de ijsstokjes om te knutselen! Met deze tips maak je van je ijsstokjes leuke knutselprojecten.

Verder lezen
Stoomboot Sinterklaas

Stoomboot knutselen: zo maak je zelf de stoomboot van Sinterklaas

Surprisetijd! Steek de creatieve handen uit de mouwen om de mooiste stoomboot voor Sinterklaas te knutselen. Welke is jouw favoriet?

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch