1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. De lekkerste speciale koffierecepten als dessert
De lekkerste speciale koffierecepten als dessert

speciale koffie

Speciale koffie als dessert? Dit zijn de lekkerste recepten

Gek op koffie en geniet je er het liefst in de ochtend, middag en avond van? Maak dan één van deze speciale koffierecepten als dessert. Niet zo machtig als bijvoorbeeld tiramisu, maar wel de heerlijke smaak van koffie. De meeste recepten in dit lijstje maak je met ingrediënten die je misschien al in huis hebt. Tip: je kunt de recepten ook met cafeïnevrije koffie maken, dan slaap je vast lekkerder! 

Speciale koffie 

Er zijn duizenden speciale koffierecepten, dus we kozen de bekendste uit en bundelden ze voor het gemak. Zo lees je over de lekkerste ijskoffie, het Italiaanse broertje affogato en natuurlijk de frappuccino. Ook vertellen we over het verschil tussen een Irish en een Spanish coffee. Tot slot delen we recepten voor meer kruidige koffies: de dirty chai en de pumpkin spice latte. Welke is jouw favoriet?

 1. Ijskoffie, affogato & frappuccino

 2. Irish & Spanish coffee

 3. Dirty chai & pumpkin spice latte

speciale koffie

Zo maak je ijskoffie, affogato of frappuccino 

Gek op ijskoffie? Dan ben je bij deze speciale koffierecepten aan het juiste adres. Of het nu zomer of winter is, lente of herfst: een ijskoffie kan altijd! Ga voor een simpele ijskoffie met alleen koffie, ijsblokjes en eventueel een siroopje. Gek op roomijs? Giet dan een hete espresso over een bolletje ijs naar smaak, ook wel een affogato genoemd. Heb je nog flinke trek, maak dan een frappuccino ofwel frozen cappuccino. Die laatste maak je met koffie, ijsblokjes, melk en soms nog siroop. 

Wat is het verschil tussen Irish & Spanish Coffee? 

Een koffie met een tic, voor velen de ultieme afsluiter van een maaltijd. De bekendste van allemaal zijn de Irish Coffee en de Spanish Coffee, te beginnen met de eerste. De Irish Coffee is een warm drankje dat meestal na een maaltijd wordt gedronken en wordt gemaakt van hete koffie, Ierse whiskey en room. Soms wordt nog een lepeltje suiker op de bodem van het glas gelegd. Een echte Irish Coffee herken je aan de half geklopte room: slagroom uit een spuitbus zakt door de koffie heen, half geklopte room blijft er netjes op liggen. Zo blijft de koffie los van de room. 

Een Spanish Coffee kan twee dingen betekenen: of er wordt Spaanse 43 likeur toegevoegd, of een combinatie van rum, Kahlua en Triple Sec. Bij de laatste wordt de rum meestal geflambeerd waardoor de suiker op de rand van het glas karamelliseert. Lekker met of zonder geslagen room. Suiker is meestal niet nodig, omdat de gebruikte likeur al zoet genoeg is van zichzelf. 

Alles over dirty chai en pumpkin spice latte 

Zowel de dirty chai als de pumpkin spice latte zijn echte trenddrankjes. Je vindt ze vaak in koffietentjes, waarbij de pumpkin spice latte vooral in de herfst wordt gedronken. Beide speciale koffies maak je met een warme kruidenmix, met onder andere kaneel en gemalen gember. Een dirty chai is eigenlijk een chai latte, maar dan met een shot espresso. Een pumpkin spice latte is als een caffé latte, maar dan met pompoenpuree en pompoenkruiden toegevoegd. 

Meer zoals dit:

Cappuccino maken

Hoe kan je zelf de lekkerste cappuccino maken?

Zelf thuis een lekkere cappuccino maken? In een paar simpele stappen (en met lekkere koffie) ben je snel een echte barista thuis!

Verder lezen
latte-macchiato-maken

Hoe maak je zelf de lekkerste latte macchiato?

Hoe maak je een lekkere latte macchiato? En wat is nu het verschil tussen een latte en een cappuccino?

Verder lezen
koffievlek verwijderen

Hoe kun je het beste een koffievlek verwijderen?

Koffie knoeien is niet alleen zonde van je drankje… Als je pech hebt, verpest het ook een kledingstuk of zelfs de hele bank. Hier lees je hoe je koffievlekken het beste kunt verwijderen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch