1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Zo kan je zelf een ijskoffie maken in 4 stappen
Zo kan je zelf een ijskoffie maken in 4 stappen

ijskoffie-maken

Zo kan je zelf een ijskoffie maken in 4 stappen

Hoe maak je een ijskoffie? Dat is simpeler dan je denkt. Na het doorlopen van een paar simpele stappen ben jij ook een volleerd ijskoffiekoning of koningin. Als het mooi weer is het altijd heerlijk om een ijskoffie te maken. Je kunt deze natuurlijk buiten de deur halen of je maakt er zelf thuis eentje klaar. Alles kan, als er maar koffie en ijs aan te pas komt. Hieronder leggen we uit hoe je in een aantal stappen simpel je eigen ijskoffie maakt. 

Voor op het boodschappenlijstje:

 
 • Kies de lekkerste koffie (bonen, cups en pads) voor jouw cappuccino 
 • Melk naar keuze: houdbare of verse volle melk, halfvolle melk, havermelk, sojamelk, amandelmelk of lactosevrije melk. 
 • Ijsklontjes
 • Variatietip: vanille-ijs, salted caramel of triple chocolate roomijs 
koffiepads

Koffiepads regular

Verder lezen
halfvolle melk

Koffiebonen espresso extra dark roast

Verder lezen
lactosevrije melk

Moreno koffiecapsules espresso

Verder lezen
soja drink

Koffiebonen espresso dark roast

Verder lezen
koffie banner
ijskoffie

Stap 1: Maak de koffie klaar

Maak als eerste stap de koffie (of espresso) klaar naar keuze. Maak dan wel een grotere hoeveelheid klaar, want dit drankje drink je graag in grotere bekers. Laat de koffie vervolgens zoveel mogelijk afkoelen. Het liefst laat je de koffie echt koud worden in de vriezer, om je het echt ijskoud te krijgen. Kies één van onze duurzame koffie's die speciaal voor ALDI worden geproduceerd, met een lekkere smaak en geschikt voor iedere portemonnee. 

 

Stap 2: Kies het ijs om een ijskoffie te maken

Het ijs kiezen is een belangrijke stap en een essentieel onderdeel van de smaak en sterkte van jouw ijskoffie. Je kunt kiezen uit drie soorten ijs:

 • Gewone ijsklontjes van water. Deze heb je vaak al liggen in de vriezer en zijn een goede optie. Het enige punt van deze ijsklontjes is, dat als ze smelten ze de ijskoffie minder sterk maken. Dit kan een nadeel of een voordeel zijn, afhankelijk of je van slappe of sterke koffie houdt.
 • IJsklontjes van koffie. Hiervoor is wel iets meer voorbereiding nodig, maar het is een perfecte oplossing als je niet van slappe koffie houdt. Giet je ijsklontjes vorm vol met koffie en zet dit in de vriezer. Als deze klontjes smelten, dan wordt de ijskoffie namelijk niet minder sterk (maar nog sterker).
 • Roomijs of vanille-ijs uit het vriesvak voor een extravagante ijskoffie. In de winkel verkopen we bakken premium roomijs zoals de ‘salted caramel’ of ‘triple chocolate’ smaken die het extra lekker maken. Dan komt jouw ijskoffie wel iets dichter in de buurt van hoe je een frappuccino maakt . Ook lekker!
koffie banner
ijskoffie

Stap 3: Kies een variant melk

Net zoals de koffie moet de melk ook ijskoud zijn. De melk voeg je als derde stap toe bij de koffie en het ijs. Er zijn mensen die zweren bij houdbare melk, maar je kunt iedere soort melk of plantaardige zuivel gebruiken die jij lekker vindt of in huis hebt. Een vollere variant geeft natuurlijk wel een romigere smaak dan een magere variant. Je kan de melk er zo in gieten en de melk nog een beetje opschuimen. Veel melkschuimers hebben tegenwoordig ook een koude stand, die het mogelijk maakt om de koude melk koud op te schuimen. Echte lekker! 

ijskoffie smaakje

Stap 4: Voeg een extra smaakmaker toe om de ijskoffie af te maken 

Als allerlaatste stap kan je ervoor kiezen om nog iets extra’s aan jouw ijskoffie toe te voegen in de vorm van een zoete smaakmaker. Dit kan bijvoorbeeld suiker, siroop, honing, cacaopoeder, kaneel of hagelslag zijn om de ijskoffie nog net iets meer smaak te geven. Laat de suiker, honing of siroop eerst oplossen in de hete koffie bij stap 1, dan is de smaak beter verdeeld in de koffie. Als je 18+ bent dan kun je ook nog eens kijken voor de toevoeging van een likeurtje op zijn tijd!

 

  

Kant-en-klare ijskoffie voor een lage prijs 

Heb je helemaal geen zin om zelf een ijskoffie te maken? In de winkel hebben we maar liefst vier varianten ijskoffie van Moreno die écht voordelig zijn. Zo hebben we latte macchiato, latte cappuccino en latte espresso varianten voor je in de schappen liggen, met een keuze uit mild, medium roast, minder zoet en strong roast. Op deze manier heb je altijd een lekkere ijskoffie in de koelkast staan voor wanneer je toe bent aan een verfrissend drankje. 

Meer zoals dit:

latte-macchiato-maken

Hoe maak je zelf de lekkerste latte macchiato?

Hoe maak je een lekkere latte macchiato? En wat is nu het verschil tussen een latte en een cappuccino?

Verder lezen
koffievlek verwijderen

Hoe kun je het beste een koffievlek verwijderen?

Koffie knoeien is niet alleen zonde van je drankje… Als je pech hebt, verpest het ook een kledingstuk of zelfs de hele bank. Hier lees je hoe je koffievlekken het beste kunt verwijderen.

Verder lezen
Cappuccino maken

Hoe kan je zelf de lekkerste cappuccino maken?

Zelf thuis een lekkere cappuccino maken? In een paar simpele stappen (en met lekkere koffie) ben je snel een echte barista thuis!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch