1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 13 recepten met de seizoensgroenten van maart

13 recepten met de seizoensgroenten van maart

seizoensgroenten maart

Maart roert zijn staart, niet alleen wat betreft het weer. Ook de seizoensgroenten van de maand maart gaan van vrieskou-winters naar levendige lente. Ook deze maand kan er weer volop worden gekookt met groenten uit het seizoen, van kolen en wortels tot meer vrolijk gekleurde leden van de nachtschadefamilie. Niet alleen is seizoensgroente smaakvoller en goedkoper, het is ook nog eens beter voor het milieu! Meer weten over de seizoensgroenten van maart? Lees gauw verder. 

seizoensgroenten

Seizoensgroenten van maart 

Maart is traditiegetrouw een maand van extremen: het kan vriezen en sneeuwen, maar tegelijkertijd begint ook de lente. Die overgang is ook te zien in de seizoensgroenten van maart. Zo zijn boerenkool, andijvie en zuurkool nog volop verkrijgbaar, maar doen ook spinazie en witlof hun intrede. Daarnaast zijn ook champignons een graag geziene gast in deze roerige maand. Centraal staan champignons, radijs en knolselderij, inclusief smakelijke recepten. 

Verder in het seizoen:

 • Asperge
 • Boerenkool 
 • Knolselderij
 • Paddenstoelen 
 • Pastinaak
 • Prei 
 • Radijs
 • Rode biet 
 • Rode kool
 • Ui 
 • Witlof

Champignons 

Hoewel champignons het hele jaar door verkrijgbaar zijn, behoren ze tot de seizoensgroenten van de maand maart. Door hun aardse karakter passen ze goed bij verschillende gerechten en ingrediënten, van romige pasta tot hartige rollade. Ook zijn ze een goed alternatief voor vlees, zeker als vervanger voor de hartige smaak. Bak champignons op hoog vuur in een koekenpan met olie, zo krijgen ze extra veel smaak en een mooi gouden randje.  

Radijsjes  

Sommige producten uit de natuur zijn zó mooi gekleurd dat ze soms net een kunstwerkje lijken. Radijsjes zijn daar een mooi voorbeeld van, met hun felroze jasje en sneeuwwitte kern. De smaak van radijsjes is vrij pittig en scherp, en leent zich daardoor om in dunne plakjes of kleine stukjes te verwerken. Gebruik radijsjes rauw in een gerecht of leg ze in in een mengsel van azijn, suiker en zout. Zo wordt de smaak iets minder pittig. 

Knolselderij  

Ook knolselderij is een veel gegeten seizoensgroente in februari. Klassiek als onderdeel van een pan snert, maar ook goed te verwerken tot puree, soep of zelfs ravioli. Snijd voor ravioli de knolselderij in flinterdunne plakjes en kook ze in een minuutje beetgaar. Gebruik de knolselderij in plaats van pasta en vul met ingrediënten naar keuze. Lekker, licht én verrassend. 

Meer zoals dit:

seizoensfruit

Seizoensfruit: welk fruit eet je in welke maand?

Seizoensfruit verschilt van maand tot maand. Ontdek daarom in dit artikel welk seizoensfruit in welke maand verkrijgbaar is!

Verder lezen
seizoensgroente

Seizoensgroente: welke groente eet je in welke maand?

Welke groente eet je in welke maand? Iedere maand is er wel een andere seizoensgroente beschikbaar. We geven een makkelijk overzicht.

Verder lezen
bloemkool

Dit kun je allemaal met bloemkool: wokken, roosteren, grillen en koken

Bloemkool koken is een eitje, maar hoe maak je bloemkool uit de oven? En hoe zit het met gegrilde bloemkoolsteaks? In dit artikel lees je er alles over.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch