Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
1 el | olijfolie |
1 | sjalotje, fijn gesnipperd |
500 g | kastanjechampignons |
8 | waspeentjes, in kleine stukjes |
1 | blikje tomatenpuree (70 g) |
1 | blokje groentebouillon |
1 el | Italiaanse kruiden |
2 | laurierblaadjes |
1 | scheutje rode wijn |
zout & peper | |
handje | verse peterselie |
Verwarm de olijfolie in een pan op medium vuur. Fruit de sjalot aan tot deze glazig is.
Voeg de kastanjechampignons toe en bak knapperig. Snijd eventueel grotere champignons doormidden. Voeg daarna de stukjes waspeen toe en roer. Stoof een paar minuten.
Voeg het blikje tomatenpuree en groentebouillon toe. Spoel het blikje uit met water en voeg ook dat toe. Roer goed. Voeg water toe tot de champignons net niet helemaal onder staan. Voeg de Italiaanse kruiden, de laurier en de rode wijn toe en laat op laag vuur pruttelen tot de champignon stoofpot de gewenste dikte heeft.
Proef en breng op smaak met zout en peper. Maak af met een handje verse peterselie.
Serveer de champignon stoofpot eventueel met gebakken aardappels.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,64 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres